Afşin İlçe Müftülüğü Yatılı Kuran Kursunda Kuran-ı Kerim'i ezberleyerek hafızlık eğitimini tamamlayan 10 öğrenci, düzenlen törenle icazetini aldı.

Eshab-ı Kehf Camii Şerifi ve Külliyesinde düzenlenen törende konuşan Afşin İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, ilçede ikinci hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Hafızlık müessesesi önemli bir makam olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, “Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz çok meşakkatli, zahmetli ve bir o kadarda bereketli eğitim öğretim sürecini tamamlayarak buraya kadar geldiler.  Kuran’ı Kerim’de, hadislerde hafızlığın önemi ve anlamı hakkında birçok veriler var.” diye konuştu.

Hafızlığın kıyamet gününe kadar yaşatılması gerektiği ifade eden Balta, “Hafızlık, dini eğitim ve öğretim sahasında bizim için birinci derecede önemlidir. Gerek mihrapta, gerekse kürsüde hafızlık sıfatını kazanmış kardeşlerimizin her zaman için bir önceliği ve farkı vardır. Hafızlık müessesesinin kıyamet gününe kadar yaşamak ve yaşatılması durumundadır. Afşinli halkımıza, cemaatimize ilçemizde bulunan hafızlık kursumuza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu meşakkatli süreçte çocuklarımızın ailelerine ve eğitim-öğretimi sağlayan hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde ikincisini düzenlediğimiz icazet programının ilçemize ve insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Açıklamasında bulundu.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardında hafız olmaya hak kazanan öğrencilere icazet belgesi takdimi yapılarak, çeşitli hediyeler verildi.

Programa Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Cafer Kılınç, ilçe müftüleri, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi