Afşin'de eğitimlerini tamamlayan 10 mahalle bekçisi göreve başladı.

Kahramanmaraş Valiliğinin onayı ile ataması yapılan 139 mahalle bekçisinde 10 tanesi Afşin'de görev yapacak. Meslek içi eğitim sürecinden geçen bekçiler göreve başladı.

Afşin'de görev yapacak bekçilerin önleyici zabıta görevi yapmak üzere, polise yardımcı olarak hizmet vereceğini söyleyen Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, görevlerine başlayan bekçilerle başarılar diledi.

Bekçilerin emniyetle birlikte sırt sırta görev yapacağını ifade eden Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, "Müdürlüğümüz kadrosunda görev yapan çarşı ve mahalle bekçileri, güneşin batışından doğuşuna kadar çarşı ve mahalle işlerinde bilhassa önleyici zabıta görevi yapmak üzere, polise yardımcı olarak hizmet verecek. Kuruluşundan bugüne kadar polis ile sırt sırta ve omuz omuza görev yapmış ve yapmakta olan bu hizmet süreci içerisinde hiç gözünü kırpmadan kahramanlık gösteren ve gerektiği zaman şehitliği şan ve şeref addeden bu görevlilerimizin, ilçemiz sakinleri için bir huzur güvencesi olduğu bilinen bir gerçektir. Eskiden olduğu gibi bugün de halkımız, huzurun güvencesi kabul ettiği bekçisinin caydırıcılık timsali olan düdük sesini duymak istemekte. Bu talep, hem güvenlik hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, hem de idarenin yasalara uygun hareket etmek mecburiyeti gereği mutlaka karşılanmalıdır." açıklamasında bulundu.

Akdoğan'ın konuşmasının ardından mahalle bekçileri görev yerlerine dağıldı.

Editör: Haber Merkezi