Afşin'de Büyük Önder Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Afşin’de düzenlenen törenle anıldı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programının ilk töreni, Afşin Hükümet Konağında bulunan Atatürk Anıtına, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Garnizon Komutanı J. Yzb. Mehmet Demir  ve Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş'ın çelenk sunumuyla başladı.
Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te sirenler çalarken, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı okundu ve göndere çekilen bayraklar tekrar yarıya indirildi.
Anma programı dolayısıyla düzenlen ikinci tören Afşin TEAŞ İstiklal Ortaokulu konferans  salonunda gerçekleştirildi.  TEAŞ İstiklal Ortaokulu tarafından organize edilen programa Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Garnizon Komutanı J. Yzb. Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve daire amirleri, sivil toplum örgüyü temsilcileri  ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması TEAŞ İstiklal Ortaokulu Müdürü Rıfat Emiroğlu yaptı. Müdür Emiroğlu, 10 Kasımların artık üzülüp matem tutma günü olmadığını hatırlattı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ardından şiirler, yazılar okundu. Konuşmalar ardından izleyicilere “Fotoğraflarla Atatürk” konulu slayt izletildi. Program Atatürk’ün sevdiği şarkıların dinlenmesiyle son buldu. 
 
Editör: Haber Merkezi