Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, Mutlucan Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu ile ilçedeki muhtarlar ve pancar çiftçilerini bir araya getirdi.

Ziraat Odasının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, Afşin'de 2019 yılı şeker pancarı ekim döneminin başlandığını söyledi.

İlçedeki pancar çiftçisiyle Mutlucan Şeker Fabrikası Yönetim Kurulunu bir araya getirerek sorunsuz bir kampanya dönemi geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Emiroğlu, " Toplantımızda pancar üreticilerini yakındam ilgilendiren gübre, yaş küspe ve mazot desteğiyle alakalı bilgileri konuştuk. Kampanya döneminde çiftçilerimizin bir sıkıntıyla karşılaşmasını istemiyoruz. Bu konuda Mutlucan Şeker Fabrikası Yönetimi de oldukça duyarlı ve şuanda tüm konular hakkında çiftçilerimize bilgi vermek için aramızda.  2019 yılı şeker pancarı döneminin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Toplantıda pancar  çiftçisinin sorularını ve fabrikanın işleyişi hakkında bilgi veren Mutlucan Şeker Fabrikası Genel Müdürü Ali Şükrü Tunçel, üreticilerin daha kaliteli ve yüksek verimli bir pancar üretimi yapabilmeleri için daha önceden kota ton başına verilen 6 kilogram olarak verileceği açıklanan taban gübresinin 8 kilograma yükseltildiğini söyledi.

Pancar tohumlarının dağıtımını da süratle gerçekleştirdiklerini söyleyen Tuncel, "Pancar ekimi için dağıtılan pancar tohumlarının hastalıklara dayanıklı, yüksek şeker oranı ve yüksek verim kabiliyetine sahip tohumlardan seçildi. Pancar üreticisine hizmet akışının ilerleyen zamanlarda artarak devam edecek" dedi.

Gelen yoğun talep üzerine üreticilere kota ton karşılığı dağıtılacak olan bedelsiz pancar posası miktarının da kota ton başına yüzde 10’dan yüzde12.5’a yükseltildiğini kaydeden Tunçel, "Geçen kampanya döneminde gerek iklim, gerekse diğer olumsuz şartlar nedeniyle sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kaldık. Bu yıl ise çiftçilerden planlı ve programlı bir pancar alımı yapılması için fabrika meydan tesisleri başta olmak üzere işletmenin diğer bölümlerinde gereken bakım ve revizyonların kampanya başına kadar mutlaka tamamlanacak. Çiftçilerimize nakliye bedeli olarak ton başına 3 lira mazot desteği verilecek. İnşallah Afşin'deki çiftçilerimizle birlikte güzel bir kampanya dönemini geride bırakacağız" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi