Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan,  22 Mayıs 2017'de başlayan Yaz Spor Okulu kayıt tarihinin 23 Haziran 2017'de sona ereceğini söyledi.

Afşin'de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Yaz Spor Okulu 11 Temmuz 2017 Pazartesi günü açılacak. 7-14 yaş aralığındaki tüm çocuklar yaz okulundan ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

Yaz Spor Okullarına kayıt işlemlerinin İlk defa başlatılan bir uygulamayla www.kahramanmaras.bel.tr  adresinden veya velilerin Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğüne gelerek yapabileceğini söyleyen Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol dahilinde Yaz Spor Okulları adı altında 7-14 yaş grubu öğrencilerimiz için futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, güreş, tenis (kort tenisi) branşlarında kurslar açılacaktır. Kurslarımız 10 Temmuz-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Kurslara müracaat, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi www.kahramanmaras.bel.tr adresinden online olarak yapacaklar ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğüne velileri le gelerek form doldurmaları gerekmektedir." diye konuştu.

2016 yılında bu kurslara 860 öğrencinin katıldığına değinen Arslan, " Çocuklarımızın, sağlıklı nesiller olmaları yolunda internet cafelerden, kötü alışkanlıklarından uzak tutmak ve ilgi, becerileri doğrultusunda yetenek tespiti yapma ve öğrencilerimizin sosyalleşmesi, kendine güven duyma, kazanım ve kaybetme, rakibe saygı duyma gibi özellikleri kazanmaları konusunda kursumuzun amaçlarındandır." açıklamasında bulundu.

Arslan, son olarak Afşin Müftülüğü ile yapacağımız protokolle yaz Kuran Kursu faaliyetini de Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda açmayı planladıklarını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi