Afşin Vergi Dairesi Müdür Ebru Ayhan, Aralık'ta dolan borç yapılandırmasında son başvuru ve ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldığını belirtti. Ayhan, "Vatandaşlarımız, borçları için başvurularını 1 Aralık'a kadar değil, 31 Aralık'a kadar yapabilecek." dedi.
Aralık'ta dolan borç yapılandırmasında son başvuru ve ödeme tarihleri 1 ay uzatıldı. Araçlarının muayenesini yaptırmayanlara tanınan süre de 30 Haziran 2015'e çekildi.
Yoğun ilgi ve talep üzerine, yapılandırmada son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldığını belirten Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ayhan, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, ve kalkınma ajanslarına olan borçlar için vatandaşların, başvurularını 31 Aralık'a kadar yapabileceğini söyledi. Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen 6552 Sayılı Kanun'un sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ayhan, "af niteliğinde" olmamasına rağmen, vatandaşların kanuna büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
Ayhan, "Vergi Usul Kanunu kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları, 30 Nisan 2014'ten önceki dönemler, beyana dayanan vergilerde aynı tarihe kadar verilmesi gereken beyannameler, bu yıla ilişkin yine aynı tarihten önce tahakkuk eden Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) gibi vergi alacakları, 30 Nisan 2014'ten önce yapılan tespitlere ilişkin vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları, bu yıl için tahakkuk eden MTV ikinci taksiti ile 2014'te ödenecek gelir vergisi ikinci taksiti kapsam dışında tutuldu.  Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin, 31 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları idareye başvurmaları gerekiyor.   6552 sayılı Kanun'un 73. maddesi kapsamında herhangi bir alacağın yeniden yapılandırılabilmesi için:1-Kesinleşmiş alacak olması, 2-Kanun yayımlandığı tarih olan 11 Eylül 2014 itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olması gerekmekte olup; 11 Eylül 2014 tarihi itibariyle kesinleşmemiş vergi ve cezalar kapsam dışındadır."dedi.
ÖDEME SÜRESİ DE UZAYACAK
Aynı şekilde, 31 Aralık 2014'e kadar ödenmesi gereken ilk taksitlerin ödeme süresinin de 1 ay uzatılacağını aktaran Ayhan, ilk taksit ödemelerinin, 31 Ocak 2015 tarihinin hafta sonu tatiline rastlaması nedeniyle 2 Şubat 2015 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılabileceğini bildirdi. 
Editör: Haber Merkezi