6736 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesinin son günü dolayısıyla Afşin Vergi Dairesi Müdürlüğü'nde yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar, gece 24.00'a kadar ödeme yapabilecek.

Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti RTÜK idari para cezaları, Yurt-Kur öğrenim ve katkı kredisi ile SGK ve belediyelere olan borçları düzenleme kapsamında borcunu yapılandıran mükellefler ilk taksitini ödemek için, Afşin Vergi Dairesi'nde yoğunluk oluşturdu.

Afşin Vergi Dairesi'ni ziyaret eden Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Vergi Dairesi Müdürü Celal Arık ve çalışanlardan bilgi aldı.

6736 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi dolayısıyla yoğunluk olduğunu söyleyen Budan, "Vergi Dairesi Müdürümüzü ve çalışanlarını ziyarete geldik. Müdürümüz yeni göreve başladı hem hayırlı olsun diyelim hem de kolaylıklar diliyoruz. Aynı zamanda Ülkemiz genelinde, 6736 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesinin son günü ve Afşin Vergi Dairemizde mükelleflerimiz ilk taksitlerini ödemek için yoğunluk oluşturdu. "dedi.

Vatandaşların işlemlerinin daha hızlı yapılabilmesi için vezne sayısının 3'e çıkarıldığını aktaran Budan, şöyle devam etti:

"Tüm fiziki imkanlar seferber edildi. Ancak son günü münasebetiyle bir yoğunluk var. Vergi Dairesi çalışanlarımıza kolaylıklar dilemek için ziyarette bulunduk. Yapılandırmadan kaynaklı tahsilatların son günü olması münasebetiyle arkadaşlarımız gece 24:00 a kadar mesai yapacaklar. İnşallah burada tahsil edilen vergilerimiz, devletimize milletimize hayırlı olacak şekilde yine vatandaşımıza hizmet olarak dönecek ve kullanılacak. Hem vatandaşımıza hayırlı kazançlar dilemekle birlikte bu kazançların da devlete olan hükümlülük sebebiyle ödeyecekleri vergilerin yapılandırılmalarından kaynaklı avantajlarıyla ödemelerinde fayda var. İnşallah tahsil edilen vergiler hayırlı bir şekilde milletimize devletimize kullanılacaktır."

Afşin Vergi Dairesi Müdürü Celal Arık ise, vergi yapılandırmasının vatandaşlara nefes aldırdığını söyleyerek, yapılandırma sürecinde taksitlerin iki ayda bir ödeneceğini ifade etti.



Editör: Haber Merkezi