Elbistan Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Hacı Ahmet Götürler, sonbahar döneminde Afşin ve Elbistan’a 450 bin adet çeşitli cinslerde fidan dikeceklerini söyledi.
 
Şardağı Ağaçlandırma Projesi kapsamında önceki yıllarda 8 bin 500 dekar alana dikilen 1 milyon fidanın büyük çoğunluğunun tuttuğunu belirten Götürler, sonbahar döneminde bu alanda yer alıp ta çeşitli nedenlerle kuruyan fidanların yerine 300 bin adet yeni fidan dikeceklerini kaydetti.
 
Diğer yandan Afşin’de ilkbahar döneminde teraslama yaparak hazırladıkları 3 bin dönümlük alanda da 150 bin adet fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirten Götürler, sonbahar döneminde dikecekleri fidan sayısının 450 bini geçeceğini dile getirdi.
 
Şardağı Ağaçlandırma Projesi kapsamında Ekinözü girişinde de ağaçlandırma çalışması yaptıklarını hatırlatan Götürler, Kalealtı Köyü ile Karaelbistan Kasabası arasında 10 bin dekarlık bir alanın tahsisini için de başvuru yaptıklarını, başvurunun kabul edilmesi ile birlikte bu alanda da ağaçlandırma yapacaklarını söyledi.
 
Elbistan’daki orman alanının yüzde 1’in altında olduğunu belirten Götürler, insanların daha sağlıklı bir ortama sahip olabilmeleri ve daha sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için gerekli olan orman alanının en az yüzde 36 olması gerektiğini ifade ederek, yeni alanların tahsisi için ilgili kurumlarla sürekli irtibat halinde olduklarını kaydetti.
Şardağı Ağaçlandırma Projesi’nin büyük bir başarı ile sürdüğünü ve önceki yıllarda dikilen fidanların büyümeye başladıklarını dile getiren Götürler, “Önceki yıllarda 8 bin 500 dekar alanda fidan dikimi yapılmıştı. Diktiğimiz 1 milyon fidanın büyük çoğunluğu büyümeye başlarken, çeşitli nedenlerden dolayı kuruyan fidanların yerine 300 bin adet fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Ağaçlandırma Şefliği olarak Kalealtı Köyü ile Karaelbistan Kasabası arasındaki kalan 10 bin dekarlık alanın orman alanı olarak tahsisi için başvurumuzu yaptık ve sonucunu bekliyoruz. Bu alan bize tahsis edildiği taktirde çok hızlı bir şekilde ağaçlandıracağız. Elbistan’da orman alanı maalesef yüzde 1’in altında. Bu çok düşük bir rakam.” dedi.
 
Afşin’de 3 bin dekar alanda fidan dikimi yapacağız:
 
Afşin’in girişinde bulunan Atlas Tepesi’nde ilkbahar döneminde teraslama çalışması yaptıklarını belirten Götürler, 400 dönümlük bu alanın yanı sıra Altunelma Beldesinde 2 bin 600 dekarlık alanla birlikte toplam 3 bin dekarda fidan dikimi yapacaklarını söyledi.
 
Afşin’de sonbahar döneminde 150 bin adet çeşitli cinslerde fidan dikimi yapacaklarını ifade eden Götürler, “Sonbahar dönemi ile birlikte Afşin’de de daha önceden hazırlıklarını yaptığımız 3 bin dönümlük alanda fidan dikimi yapacağız. Bu alanda 150 bin fidan dikeceğiz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi