Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi' (METEK) kapsamında yapılan "Daha iyi bir okul" yarışmada Afşin Turgay Ciner Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi birinci oldu.
Afşin Turgay Ciner Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Ramazan Aslaner , Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi' (METEK) kapsamında, mesleki ve teknik eğitimde kalitenin geliştirilmesine yönelik faaliyetler kapsamında yapılan "Daha iyi bir okul" yarışmasına katıldı.
21 Mayıs 2012 tarihinde başlayan ve 21 Aralık 2014'te tamamlanacak olan 'Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi' (METEK) kapsamında, mesleki ve teknik eğitimde kalitenin geliştirilmesine yönelik  faaliyetler kapsamında yapılan "Daha iyi bir okul" yarışmasında Afşin Turgay Ciner Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi 11 sınıf öğrencisi Ramazan Aslaner 'Teknoloji Lisesi' Projesiyle birinci oldu.
Afşin Turgay Ciner Teknik Ve Endüstri Meslek Lises Müdürü İhsan Acer ve projesiyle birinci olan Ramazan Aslaner, Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Kapanış Konferansı'na katıldı.


21 Mayıs 2012 tarihinde başlayan ve 21 Aralık 2014'te tamamlanacak olan 'Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi' (METEK) kapsamında, mesleki ve teknik eğitimde kalitenin geliştirilmesine yönelik önemli faaliyetler gerçekleştirildi. Mesleki ve teknik eğitimde uygulanabilir, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir kalite sistemi oluşturulmasını hedefleyen METEK Projesi; AB ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edildi. Proje kapsamında, mesleki ve teknik eğitimde okullar düzeyinde kalite uygulamalarını izlemek, değerlendirmek ve desteklemek, toplumda kalite kültürü konusunda farkındalık oluşturmak, müfredat geliştirmek, eğitici ve yönetici eğitimleri gibi konularda çok sayıda faaliyet gerçekleştirildi.
Proje kapsamında mesleki ve teknik eğitimde kalite sistemi geliştirilerek Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı'nın kuruluşuna yönelik destek verildi. Mesleki ve teknik eğitimde kalite geliştirmeyi stratejik düzeyde desteklemek için yol haritası sunan Kalite Stratejisi ve Eylem Planı oluşturuldu. Ulusal Kalite Sistemi'nin fonksiyonlarına göre nasıl yaygınlaştırılacağını aşama aşama gösteren ve kalite güvence sisteminin uygulanması sürecinde kurum ve kuruluşlar için rehberlik sağlayacak Öz Değerlendirme Rehberlik Kılavuzu ile Ulusal Kalite Referans ve Rehberlik Kılavuzu ilgili taraflarla yakın işbirliği içerisinde hazırlandı.
Konferansta konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Mesleki ve teknik eğitimde uygulanabilir, ölçülebilir, sürdürülebilir bir ulusal kalite sisteminin oluşturulmasını hedefleyen METEK Projesinin çok önemli bir ihtiyacımıza cevap verdiği kanısındayım” dedi.


METEK Projesi ile mesleki ve teknik eğitim alanında kalitenin artmasına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda kalite geliştirme stratejisi ve eylem planı hazırlanmış, mesleki ve teknik eğitimde ulusal ve uluslar arası kabul görmüş kriterlere ulaşmak için alınması gereken tedbirler belirlenmiştir. Bu çerçevede yine öz değerlendirme rehberi geliştirilerek mesleki ve teknik eğitim kurumlarının kendi çalışmalarını değerlendirmek ve planlamak üzere kullanabilecekleri yönetim, strateji, personel, ortaklıklar, kaynaklar, süreçler, ürünler ve hizmetler gibi aşamaları içeren öz değerlendirme sistemine temel oluşturacak çalışmalar yapılmıştır.”

13 alan ve 14 dalda dördüncü ve beşinci seviyede öğretim programlarının geliştirildiğini anlatan Avcı, “Yenilenmiş ve gözden geçirilmiş müfredatın pilot uygulaması 12 ildeki 16 pilot kurumda, 14-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Müfredat geliştirme konusunda yaptığımız yaklaşık 60 faaliyette toplam 3 bine yakın akademisyen, öğretmen ve alan uzmanı görev aldı” dedi.
Konferansta ayrıca , Afşin Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Ramazan Aslaner'ın hazırladığı 'Nasıl Bir Okul Hayal Ediyorum' isimli filmin gösterimi yapıldı.
Konferansa, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşar, Mali İşbirliği, Altyapı, Sosyal ve Bölgesel Projeler Bölüm Başkanı François Begeot, YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi