Afşin’de, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş İl Müdürlüğü, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ve Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde "KOBİ Gelişim Destek Programı" kapsamında bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar da geri ödemeli olmak üzere 1 milyon liraya kadar destek verilebileceği belirtildi.

İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çağrı teklifi içerisinde yer alan 8 konudan birinde hazırlayacağı projelerin, çağrı kapsamında destekleneceği ve proje çağrısı bütçesinin 500 milyon lira olduğu kaydedildi.

KOSGEB tarafından, imalat sanayisinde hedeflenen yapısal dönüşümün aktörü olan KOBİ’lerin desteklenmesi için "KOBİ Gelişim Destek Programı" kapsamında "Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Artırılması" konulu proje çağrısı hazırlandığı belirtildi.

Proje kapsamında, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ve Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde 27 Eylül Çarşamba günü saat 11.00’da KOSGEB İl Müdürü Gülden Uslu'nun katılımıyla Afşin TSO Seminer Salonunda "KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi