Afşin Ticaret ve Sanayi Odası uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenleyecek.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini arttırmak amacıyla 17 Mayıs -26 Mayıs 2016 tarihleri arasında ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ düzenlenecek.

Başvurular 2 Mayıs’ta Başlıyor

KOSGEB işbirliği ile yapılacak olan uygulamalı girişimcilik eğitimi için başvurular Afşin Ticaret ve Sanayi Odasına yapılacak. Eğitimlere katılmak isteye girişimci adaylarının 02-10- Mayıs tarihleri arasında başvuruları alınacak. 3 grup halinde 30 kişilik sınıflardan oluşacak kursiyerler 10 günlük uygulamalı girişimcilik eğitimi alacak.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, “KOSGEB işbirliği ile ilçemizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize destek olmak adına uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenleyeceğiz. İlk grup, 17-Mayıs ile 26 Mayıs arasında eğitim görecek. Bu eğitime katılmak isteyen girişimci adaylarının son bir yıl içerisinde maliye kaydının olmaması gerekiyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler KOSGEB'den uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikaları almış olacaklar ve bununla birlikte devlet desteği olan 50 Bin Lira geri ödemesiz, 100 bin lira geri ödemeli destekten, işletme kurmadan önce faydalanma imkanı bulacaklar” açıklamasında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi