Afşin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can, 8 meslek grubundaki seçimlerin 1 Nisan 2018 Pazar günü Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirileceğini söyledi.

Afşin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can, yaptığı açıklamada, oda seçimlerinin iş dünyasına ve Afşin’e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Seçim takvimini değerlendiren Can, şunları kaydetti:

"Daha önce 1 Ekim 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerimiz Odalar ve Borsalar Birliğinin kararıyla Nisan 2018 tarihine ertelenmişti. Afşin Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizde seçim tarihini 1 Nisan Pazar günü olacak şekilde İlçe Seçim Kulumuza bildirdik. İlçe Seçim Kurulu, odamızda yapacağımız seçimler için gerekli araştırmaları yaptı ve seçimlerin hizmet binamızda yapılması olurunu verdi. Afşin'imize üyelerimizin desteği sayesinde çok güzel bir hizmet binası yaptık. Yapılacak olan seçiminde hizmet binasında olması kadar güzel bir hadise yok.  İnşallah 1 Nisan 2018 Pazar günü odamızın organ seçimleri sabah 08.00'da başlayacak ve 17.00'da son bulacak.  Seçimlerimizin Afşin’in birliğine ve kardeşliğine katkı sağlayacağına, kurumumuzun itibarını daha da kuvvetlendireceğine inancım tamdır.”

Ticaret Odasının organ seçimlerine katılımın yüzde yüz olmasını istediklerini söyleyen Can, "Odamız seçimleri 8 meslek grubunda gerçekleştirilecek. Burada dikkat edilmesi gereken bir konu var. Bilindiği üzere odamızda şahıs ve tüzel kişilerin temsilcileri oy kullanacak. Şahıs olarak kayıtlı üyelerimiz sadece nüfus cüzdanlarıyla birlikte gelerek oy kullanabilir. Fakat tüzel kişilerin yetki belgesi almaları gerekiyor. Tüzel kişilerde iki veya üç yetkili varsa 1 kişi yetki belgesini alarak oyunu kullanabilecek. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise, münferit yetkilere sahip tüzel kişilerimizin oy kullanma durumu temsile yetkili kişilerin talebi doğrultusuna oy kullanmak isteyen kişiye verilir. Yetkisi münferit olanlardan bir kişinin müracaatı yeterlidir. Yetkisi müşterek olan tüzel kişiliklerde ise yetkili sayısı kaç kişiyse tamamının müşterek imza ile oy kullanacak yetkili belirlemesi gerekmektedir. Bu bizim seçim tüzüğümüzde belli. Burada benim ricam o gün katılımın yüzde yüz olmasını istiyoruz. " açıklamasında bulundu.

Afşin'e hizmet etmeye devam etmek istediğini dile getiren Can, "Biliyorsunuz uzun yıllardan beri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapıyorum. Üyelerimiz bizim nasıl bir çalışma yaptıklarımızı çok iyi biliyorlar, nasıl bir gayret içerisinde olduğumuzu çok iyi biliyorlar. Ticaret ve Sanayi Odasını nereden nereye getirdiğimizi çok iyi biliyorlar. Yaptığımız hizmetleri size tek tek anlatmak istemiyorum çokta uygun görmüyorum. Önemli olan insanların kalbinde bir yer edinebilmede. Bizlerinde bunu başardığına inanıyorum. Üyelerimizin, insanların bize yetki vermesinin, devam demesinin sebebinin altında da bu yatıyor. " diye konuştu.

"Yeni hizmet binası gururumuzdur”

TSO başkanlığı döneminde yeni hizmet binasını üyelere kazandırmanın haklı onur ve gururunu yaşadıklarına da dikkat çeken Can, “Biz görev süremiz içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. TSO’nun kurulduğu günden beri hayalini kurduğu hizmet binası, üyelerimizin de destekleriyle bizim dönemimizde hayata geçirildi. Şuanda üyelerimize, Afşin'imize yakışan bir binada hizmet veriyoruz. Bu bizim için bir onur ve gururdur. Elbette ki buralar hizmet makamlarıdır. Bizde göreve geldiğimiz günden beri bu mantıktan hiç şaşmadan elimizden gelen gayreti ortaya koyduk. Elbette daha yapılacak çok şey var.  Bizler üyelerimizin, müteşebbislerimizin kalbinde yer edindiğimizi biliyorum. İnşallah bu seçinde de desteklerini verirlerse çok daha güzel hizmetlere beraber adım atacağız. Çünkü bizler kanaat önderleriyiz. Kanaat önderlerinin vazifesi hizmet etmekten başka bir şey değildir. Bizlerinde amacı sadece hizmet etmek, hizmet etmek, hizmet etmek. Biz bunun için buradayız. " açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi