Afşin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) katkılarıyla ramazan ayında ihtiyaç sahibi 700 aileye gıda paketi yardımında bulundu.

Ticaret Odası hizmet binasında 9 mahalle muhtarı ile bir araya gelen Oda Başkanı Bekir Sıtkı Can, mahalle muhtarlarının gıda yardımlarının ihtiyacı olan kişilere ulaşmasında çok önemli rol oynadığını belirtti.

Oda olarak 18 yıldan buyana ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmemeye çalıştıklarını belirten Can, şunları kaydetti:

“ Ticaret ve Sanayi Odası olarak geleneksel hale gelen yaklaşık 18 yıl boyunca her Ramazan-ı Şerif’te fakir ailelerimizin sofrasında bir lokma malzememizin olması için gayret gösterdik. Şimdiye kadar memnunuz. Tabi imkanlarımız biraz daha fazla olsa, bu miktarı biraz daha fazlalaştırabilsek çok daha iyi olur. Geçtiğimiz yıl 670 ailemize yardım etmiştik bu yıl ise yaklaşık 700 aileye gıda dağıtımı yapacağız.”

Mahalle muhtarların kendi mahallesindeki ihtiyaç sahibi insanları daha iyi tespit edeceğini belirten Can, “Oda olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı Sosyal Yardımlaşma Kurumu aracılığı teyit ederek bu paketleri muhtarlarımıza veriyoruz. Muhtarlarımızda bu yardımları Ramazan ayının ilk haftasında ihtiyaç sahiplerini ulaştıracak. Ramazan ayında bu yardımlarımızı ilk hafta içerisinde dağıtılıp tamamlanmasını istiyoruz. Bu yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Üyelerimiz Ramazanda iftar yemeği programı isteyebilir, oda olarak aldığımız karar gereği iftar programı yapak yerine daha çok ihtiyacı olan ailelerimize gıda paketi olarak dağıtıyoruz. Bu kararımızdan da üyelerimiz çok memnunlar. Bizlerde Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ramazan yardımlarımızı 18 yıldır aralıksız olarak yapıyoruz. Bu vesile ile İslam aleminin Ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Bu ay bizlere bolluk, bereket, huzur, barış getirsin inşallah.” Açıklamasında bulundu.

Can, konuşmasının ardından mahalle muhtarlarına, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere gıda paketleri teslim etti.

Editör: Haber Merkezi