Afşin Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) oda meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri yapıldı.

Afşin TSO seçimlerinde Mevcut Başkan Bekir Sıtkı Can 2.,3.,5., 6. ve 7. komiteleri alırken, 1. ve 2. komiteleri kazanan Mehmet Özdemir berabere kalınan 8. komiteyi İlçe Seçim Kurulunda çekilen kura ile kazandı.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) oda meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirlendiği seçim, Ticaret Odasının hizmet binasında gerçekleştirildi. 8 komitenin bulunduğu seçimlerde 314 üyeden 228'i oy kullandı.

Afşin TSO üyeleri, iki adayın yarıştığı seçimlerde Bekir Sıtkı Can ve ekibine, devam kararı verdi. Mevcut Başkan Can, 8 komitenin 5'ini kazandı. 8. Komitede her iki adaya 18 oy çıkarken, kazanan İlçe Seçim Kurulunda gerçekleşen kura ile belirlendi.

İlçe Seçim Kurulu tarafından gerçekleştirilen seçimler iki aşamalı

İlk seçimde oda meclis üyeleri ve komiteler belirlendi. İkinci aşamada ise oda meclis üyeleri 4 yıl için yönetim kurulu başkanını seçecek.

- "Ektiğimizi biçme zamanı oldu"

Beyaz listeyle sandığa giden mevcut Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, " Bugün Afşin Ticaret ve Sanayi Odamızın meslek komitelerinin seçimini gerçekleştirdik. Seçime katılan bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. 8 meslek komitesinden 5 tanesini aldık. Şuanda Ticaret Odası Başkanlığımız devam ediyor. Bizim için mutlu bir gün. Çünkü ektiğimizi biçme günü oldu. Her şeyden önce Rabbimizden hayırlısını diledik. Şuanda her hangi bir sıkıntı gözükmüyor. Tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Seçimlerin sonucunda üyelerimizin gönüllerine, kalplerine bir nebze de olsun muhabbet bırakabilmişiz ki karşılığını aldık. Seçimlerin Afşin'e, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Seçime yeşil liste ile giden Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Özdemir ise, seçim esnasında şunları söyledi:

"Odamızın meslek komitelerinin seçimlerini icra ediyoruz. 8 komitede gerçekleştirilen seçimin, aday arkadaşlarımıza, şahsımıza, komite üyelerimize, Afşin'imize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hayırlı sonuçlar bekliyoruz. Bize gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum"

Kesin olmayan sonuçlara göre;

1.Meslek Komitesinde sandıktan, 25 beyaz, 32 yeşil oy çıktı.

Bereket Gıda İbrahim Demir, Mehmet Özdemir

2. Meslek Komitesinde sandıktan, 19 beyaz, 5 yeşil oy çıktı.

Hacı Çevik, Yemliha Mercimek

3. Meslek Komitesinde Sandıktan, 13 beyaz, 10 yeşil oy çıktı.

Lüks Afşinliler, SS. 81. Nolu Arıtaş Motor. Taş. Koop.

4. Melsek Komitesinde Sandıktan 19 beyaz, 22 yeşil oy çıktı.

Sefa Sefer Özdemir ve Fatih Öksüz

5. Meslek Komitesinde sandıktan 14 beyaz, 12 yeşil oy çıktı.

Bökeler Kum, Osmanlı Yapı

6. Meslek Komitesinde sandıktan 22 beyaz, 16 yeşil oy çıktı.

İsmail Şahan, Şeref Aslantaş

7. Meslek Komitesinden sandıktan 14 beyaz, 7 yeşil oy çıktı.

Sıtkı Can, Halil Yımaz

8.Meslek Komitesinde sandıkta her iki tarafa da 18'er oy çıktığı için sonuç ilçe seçim kurulunda gerçekleştirilen kura sonucunda belli oldu. Kurada Mehmet Özdemir'in listesinde bulunan Turgut Mercimek ve Mesut Şamil Şahan komiteyi kazandı.

Editör: Haber Merkezi