Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İlhan Demir, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Özverili Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrencileri ziyaret etti.

Özverili Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine ziyarette bulunan Afşin TSM Başkanı Dr. İlhan Demir ve Afşin TSM Personelleriyle birlikte, çocuklarla sohbet ederek, daha sonra onlarla beraber pasta kesti.

Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmanın, toplumun en önemli görevleri arasında yer aldığını ifade eden Afşin TSM Başkanı Dr. Demir, “Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10-16 Mayısta kutlanan Engelliler Haftasında bizlerde Afşin Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları olarak ilçemizde faaliyet gösteren Özverili Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettik. Ziyaretimizde Kurum çalışanlarından kurumları hakkında bilgi alınıp kurumlarında eğitim gören engelli çocukların etkinlikleri ve zaman geçirdikleri ortamları gördük. Ziyaretimizde çocuklarla birlikte pasta kesilip onlara diş fırçası ve kalemlik dağıtımı yapıldı.” Diye konuştu.​

Editör: Haber Merkezi