Afşin Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilere hijyen eğitimi verildi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi tarafından Mustafa Kemal İlkokulu’nda hijyen el yıkama ve dış fırçalama konulu eğitim verildi.

 Okul bahçesine Sağlıklı Yaşam Aracı ile stant açan Afşin TSM, öğrencileri hijyen konusunda uyardı.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi Hemşiresi Canan Sucu, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) hijyeni; sağlığın korunması ve hastalıkların yayılmasını engellemeye yönelik koşullar ve uygulamalar olarak tanımlamaktadır. Başka bir deyişle, sağlığa zarar verebilecek ortamlardan korunmak için alınacak genel temizlik önlemleri ve yapılacak uygulamaların tümü hijyen olarak tanımlanmaktadır. Hijyen, sağlığın korunması ve geliştirilmesi açısından halk sağlığının önemli konularındandır. Her yıl üç milyondan fazla çocuk ishalli hastalıklar nedeniyle kaybedilmektedir.

İshal yapan hastalıklar, yeterli ve sağlıklı içme suyunun sağlanması ve hijyen kurallarına uyulması ile önlenebilir hastalıklardan birisidir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, gelişmekte olan ülkelerdeki bulaşıcı hastalıkların %80’i su temizliği ve hijyen kurallarına uyulmamasından kaynaklanmaktadır.” Dedi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi, Afşin Mustafa Kemal İlkokuluna Çocuklara El hijyeni hakkında çizgi film ve kamu spotunu izletilerek el yıkama teknikleri gösterdi.

Eğitimin sonunda öğrencilere afiş ve el broşürü dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi