Afşin Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Mustafa Kemal İlkokulu ikinci sınıf öğrenci ve velilerine, obezite, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve hijyen bilgilendirme eğitimi verdi.

Afşin TSM Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi personelleri ve Diyetisyen Dr. Gülbeyaz Şahin tarafından Afşin Mustafa Kemal İlkokulu ikinci sınıf öğrenci ve velilerine obezite, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve hijyen konularında bilgilendirme eğitimi verdi.

Eğitimde çocukların düzenli beslenmeleri ve sağlıklı bir yaşam için onlara sporu sevdirmenin önemli noktaları olduğuna değindi.

Toplamda 223 öğrenci, 35 velinin katıldığı toplantıda açıklama yapan Diyetisyen Doktor Gülbeyaz Şahin "Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması durumunda obezitenin önüne geçebilir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından da obezite (şişmanlık), sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanmıştır. Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır. Obezitenin belirlenmesinde birçok yöntem kullanılmasına rağmen, pratik olduğu için sık kullanılan en geçerli yöntemler beden kütle indeksi (BKİ) hesaplaması ve bel çevresi ölçümüdür.”dedi.

Öğrencilere Sağlıklı Beslenme önerilerinde bulunan Şahin, çeşitli besinler tüketmesi konusunda öğrencileri uyararak her gün üç ana öğün tüketme konusunda uyardı.

Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çeşitli besinler tüketiniz, Öğün atlamayınız, Özellikle kahvaltı yapmadan güne başlamayınız, her gün 3 ana, 2- 3 ara öğün tüketmeye özen gösteriniz, Sofrada kullandığınız yemek tabaklarınızın boyutunu küçültünüz, Ayaküstü atıştırmalıklar ve fastfood yemek tercihlerinden kaçınınız.”

Eğitimin sonunda öğrencilere “sağlıklı çocuk” dergileri dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi