Afşin İMKB Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yılı ve Polis Haftası dolayısıyla, Afşin’de görev yapan polisleri misafir etti.

Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okur Yazarlık Kursu öğrencileri Afşin’de görev yapan polisler için etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Baş Polis Edip Özer, Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını belirtti.

Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne teşekkür eden Özer, “Geçmişten bugüne halı hazırda çok sayıda saldırıya maruz kalmış bir ülkeyiz. Ulubatlı Hasan’dan Fethi Sekin’e kadar bu ülke çok sayıda şehit verdi. Zaman zaman daha önceki yıllarda bir endişeye kapılmıştım. Milli ruhumuzu ve milli heyecanımızı acaba tekrardan bir araya getirebilir miyiz, bir kurtuluş savaşı bir Sakarya Meydan Muhaveresi gibi Türkiye’nin kurtuluşu için bir araya gelerek kenetlenebilir miyiz diye içimde endişeler oluşmuştu. Fakat en son yaşanan 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında anladım ki bizim milli ruhumuzun, milli heyecanımızın, vatan, millet ve bayrak aşkımızın hala dip diri olduğunu bir kez daha gördük ve bunun dünyaya bir kez daha gösterdik. Allah bizi vatansız bırakmasın. Türkün Türk’ten başka dostu yoktur, bizim gidecek başka bir vatanımız yoktur. O yüzden hep birlikte polis, asker, öğretmen, tüccar, esnaf her ne olursa olsun hep birlikte olmak mecburiyetindeyiz. Teşkilat olarak zor bir meslek içerisindeyiz. Fakat halkımızın arkamızda olduğunu bilmek ve hissetmek bize bir kata daha güç veriyor. O yüzden bize bu programı hazırlayan öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. “açıklamasında bulundu.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü polis mensubunu ağırlamaktan onur duyduğunu söyleyen Afşin İMKB Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Sönmez, “Bugün değerli emniyet teşkilatımızın mensuplarını okulumuzda ağırladık. Türk Polis Teşkilatının 103. Yılı münasebetiyle öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu bir programla onları ağırlamak istedik. Bundan dolayı da gururluyuz. Bizleri kırmayıp programımıza katılan polislerimizin yıl dönümlerini kutlar hayatlarında başarılar dilerim. “dedi.

Düzenlenen etkinlikte şiir ve slayt gösterisinin ardından öğrenciler saz eşliğinde polis mensuplarına ikramlarda bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi