Afşin'de elini saman balya makinesine kaptıran çiftçi 1128 sayılı Afşin Tarım Kredi Kooperatifi’nin "Ortak Kaza" poliçesi sayesinde 45 bin lira kaza tazminatı aldı.

Gaziantep Bölge Birliğine bağlı 1128 sayılı Afşin Tarım Kredi Kooperatifi’nin ortağı Mehmet Kaya’ya sağ elini saman balya makinesine kaptırması sonucu geçirdiği kaza nedeniyle, Kooperatif aracılığı ile yaptırmış olduğu “Ortak Kaza” poliçesinden 45 bin lira hasar tazminat ödemesi yapıldı.

1128 sayılı Afşin Tarım Kredi Kooperatifinde gerçekleştirilen törende konuşan Bölge Müdür Yardımcısı Levent Uslu, "Oldukça riskli bir alanda çalışmakta olan çiftçilerimiz açısından sigortanın önemi bir kere daha ortaya çıktı.  Ortaklarımızın ve çiftçilerimizin sigortadan en üst düzeyde istifade etmeleri ve bunun gibi öngörülemeyen kazaların neden olduğu maddi kayıpları asgari seviyeye çekmek için kurum olarak yoğun bir çalışma içerisinde oluyoruz.  Ortağımızın yaşadığı üzüntü verici hadisenin bir daha yaşanmamasını temenni ederek geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Çiftçilere 1128 sayılı Afşin Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mehmet Şerif Tatlı ise, kooperatif olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirterek, Afşin'de ilk defa kaza geçiren çiftçiye tazminat ödemesi yapıldığını söyledi.

- "Kaza geliyorum demez"

Tatlı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tarım Kredi Kooperatifleri teşkilatı olarak sadece ortaklarımızın değil, çiftçilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf ediyoruz. Bu çabalarımızdan biri de ortaklarımızın başlarına gelebilecek kaza gibi talihsiz olaylara karşılık sigortalanması, işte burada bu çabalarımızın birisinin karşılığını almış durumdayız. Ortağımız Mehmet Kaya'nın yaşamış olduğu bu talihsiz olay hepimizi üzdü. Bir nebze de olsa onun kötü bir gününde acılarını hafifletebilecek bir katkıda bulunmak bizi çok mutlu ediyor. Bu gibi talihsiz olayların yaşanmamasını diliyoruz. Ancak, hiç kimse ne zaman, ne yaşanacağını bilemez. Bizler sadece ortaklarımızı değil, tüm çiftçilerimizi, bu gibi durumlara karşı sigorta yaptırmak üzere kooperatifimize davet ediyoruz” diye konuştu

Tazminatını alan kooperatif ortağı Mehmet Kaya ise, her zaman olduğu gibi bu zor zamanda da Kooperatifin yanında olduğunu, kaza nedeniyle bir süredir çalışamadığını, aldığı tazminat ile işini yeniden kuracağını ve tüm ortaklara, çiftçilere Tarım Kredi Kooperatiflerine uğrayarak kaza sigortalarını yaptırmalarını tavsiye ettiğini belirterek, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

Yapılan tören temsili çekin takdimi ile sona erdi.

Törene, Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Bölge Müdür Yardımcısı Levent Uslu, Bölge Birliği Yönetmen Yardımcısı Necati Rüşvanoğlu, Afşin TKK Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Çölbeyi, Kooperatif Müdürü Şerif Tatlı ile çiftçiler katıldı.

Editör: Haber Merkezi