Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, 250 kişi üniversite öğretimi için Afşin'i tercih etti.

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokulunu tercih edenlerin sayısı da belli oldu.

- Afşin SYO'da 122 öğrenci oluyor

İlk defa 2017-2018 eğitim öğretim yılında 62 öğrenci kabul eden Afşin Sağlık Yüksekokulu 4 yıllık Hemşirelik Bölümünün 60 olan kontenjanının tamamını doldurdu. Afşin SYO'nun, 3-7 Eylül arasında yapılacak kayıt işlerinin ardından öğrenci sayısı 122 olacak.

Kayıt döneminin ardından 17 Eylül 2018 Pazartesi günü 2018-2019 eğitim öğretim yılına başlayacaklarını ifade eden Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Akif Hakan Kurt, " Okulumuz geçtiğimiz dönem ebelik ve hemşirelik olarak iki bölüm altında Afşin Meslek Yüksek Okulu binasında açıldı. Hemşirelik bölümünün akademisyen kadrosu tamamlanarak ilk öğrencilerini kabul etti. Yüksek Öğretim Kurumu 2018-2019 eğitim öğretim yılında da hemşirelik bölümüne 60 kişilik kontenjan ayırdı.  Hemşirelik bölümünü 60 öğrencimiz tercih etti ve sayımız 122 oldu." dedi.

Kurt son olarak, 4 yıllık Ebelik Bölümünün de akademisyen kadrosunu tamamlayarak öğrencileri kabul etmek istediklerini söyledi.

- Afşin MYO'da 340 öğrenci oluyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksekokulunun (MYO) Önlisans Programlarına yerleştirilen öğrenci sayı ise 190 oldu.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği, Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü ve Kimya Teknolojisi Bölümü olarak 4 bölümle eğitim öğretime devam eden Afşin MYO, 3 bölümde öğrenci kontenjanın tamamını doldurdu. Yeni gelen öğrencilerle birlikte Afşin MYO'da 340 öğrenci olacak.

- Kesin Kayıtlar 3-7 Eylül'de yapılacak

Kayıt işlemlerinin 3-7 Eylül tarihleri arasında tamamlanacağını ifade eden Afşin Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, " 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2018-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu için tercih kılavuzunda kontenjan verilen programlara yerleştirilen öğrenci sayısında 2017-2018 eğitim-öğretim yılına oranla artış oldu. Afşin Meslek Yüksekokulu’na kayıt hakkı kazanarak aramıza katılan tüm öğrenci arkadaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimizi iletir ve eğitim-öğretim hayatları boyunca başarılar temenni ederiz." açıklamasında bulundu.

2018 ÖSYM Merkezi Yerleştirme de TYT puan türü ile Afşin MYO'nun Önlisans Programlarına yerleştirilen öğrenci sayıları ise şu şekilde oldu:

60 kontenjanı bulunan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümüne 60 kişi, 40 kontenjanı bulunan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı İkinci Öğretim bölümüne 11 kişi yerleştirildi. Bu bölüme açılacak ek yerleştirme ile sayının 40'a tamamlanacağı ifade edildi. 80 kontenjanı bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği bölümüne 82 kişi, 15 kontenjanı bulunan Kimya Teknolojisi bölümüne 16 kişi ve son olarak 20 kontenjanı bulunan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümüne 21 kişi yerleştirildi.

Editör: Haber Merkezi