Afşin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçedeki 4 bin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan 4 bin ton kömürün dağıtımına başladı.

Afşin SYDV tarafı personelleri ve mahalle muhtarlarının aracılığıyla Afşin ilçe merkezi ile kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşların kışın ısınma ihtiyacını karşılayacak kömür yardımına kış gelmeden başladı.

Kış şartlarının kendini hissettirmeden 4 bin ton kömür dağıtımının başladığını söyleyen Afşin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Tuykun, “Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl ücretsiz olarak verilen kömürler ilçemizde tespit edilen 4 bin aileye ulaştırıyoruz.” dedi.

Her aileye 1 ton kömür yardımı ulaştırıldığına değinen Tuykun, “Afşin, Kahramanmaraş'ın ilçesi olsa da mesafe ve rakım anlamında il merkezine göre farklı bir iklim yapısı kendini göstermektedir. İlçemizde kış daha soğuk ve sert geçiyor. Dolayısıyla bu kömür vatandaşımızın ısınmasını sağlaması için elzem bir ihtiyaç haline geliyor. Kaymakamlık olarak kömür yardımlarını kış mevsimi sert yüzünü göstermeden ailelere ulaştırma hedefimizi yerine getiriyoruz. ”diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi