Afşin Süt Üreticileri Birliği tarafından, 15 kişiye yurtdışından ithal edilen 127 gebe ‘Flevki Simental’ cinsi damızlık düve dağıtıldı.

Pasha Restoranda düzenlenen dağıtım töreninde katılan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, tarım ve hayvancılık ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Kaymakam Budan, “Yapılan hayvan dağıtımı gerek ülke politikası açısından, gerekse bölgemizin ve siz değerli çiftçilerimizin ekonomisi anlamında çok önemli bir faaliyettir. Hayvancılık ve tarım ülkemizin vazgeçilmezdir. Yakında belki petrol tükenecek ama içme su kaynakları ve insanoğlu varlığını devam edebilmesi için gıda temini dünya var olduğu sürece devam edecektir. Zarar etmeyecek en önemli yatırım gıda sektörüne yapılan yatırımdır. Hayvanların getirilmesinde emekleri olan şirket yetkililerine bunu fikir aşamasından icraata döken Süt Birliği Başkanımıza ve bu işe yatırım yapan siz kıymetli çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum. Sizler için, ilçemiz için, ülkemiz için ve hayvancılık sektörü için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”açıklamasında bulundu.

Hayırlı bir iş için biraya geldiklerini ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Ülkemizin hayvanları geliştirilmesi için uygulanan bir politikadır. Sizlere destek verilerek daha verimli ırklarda hayvan yetiştirilmesi ve ülkemizin dışa bağımlılığı önlenmesi için yapılan bir projedir. Gıda Tarım ve Hayvancılığı bu yıl uygulamaya başlattığı dişi hayvanları kurban etmeme projesiyle bu yıl kurban bayramında kesim yapılmadı ve sizden ricam kurban bayramı için erkek hayvanları kurbana hazırlamanızdır. Rabbim ürettiğinizin karşılığını aldığınız bir üretim ve hayat nasip etsin."diye konuştu.

Afşin Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bozkurt, hayvan dağıtımıyla ilgili şu bilgilere yer verdi:

"15 birlik üyelerimize 127 adet 5 ile 6 aylık gebe flevki simental düve dağıtımı yaptık. Yıllık ortalama süt verimi 8 tondur. 2 yıl ödemesiz 18 ay faizsiz toplamda 7 yıl içinde ödemek kaydıyla hayvan dağıtımı yaptık. Hayvanları yüzde 20 öz kaynak ve yüzde 80 kredi ile verdik. 5 taksitle verdiğimiz hayvanlar sabit yüzde 5.5 faizle ödeme yapılacaktır. Dağıtılan hayvanların 3 yıl satışı yasaktır. Birlik üyelerine dağıttığımız hayvanlar hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından Afşin Süt Üreticileri Birliği tarafından temin edilen 127 düvenin 15 birlik üyesine dağıtımı gerçekleştirdi.

Törene, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Afşin Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, belediye meclis üyeleri ve yetiştiriciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi