Afşin'de,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca açılan Afşin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü düzenlenen törenle hizmete başladı.

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Hükümet Konağında açılışı yapılan Afşin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü sayesinde vatandaşların başka bir kurum ve ilçeden hizmet almayacaklarını belirterek, alınması gereken yardımların doğrudan yapılacağını söyledi.

Afşin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün, ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Kaymakam Pınar,"Afşin'imize 2 ay gibi kısa bir sürede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Afşin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü kurularak hizmete başladı. İlçemizde ihtiyaç olan bir kurumun faaliyet geçmesi bizleri sevindirdi. Vatandaşlarımız artık başka ilçelere gitmek zorunda değil. İşlemlerini doğrudan burada yapacaklar. Devletimizin birçok sosyal yardımı var ve ilçemizde bu yardımları hak eden bireylere ivedi bir şekilde yetiştirilmesi için çalışmalar yapılacak. Vatandaşlarımızın müracaatları alınmaya başlandı. Kurumumuzun açılmasında emekleri bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan Bey'e, valimiz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Afşin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kenan Havan da, "Bugün itibariyle resmi başvurularımızı alarak hizmetimize başladık. Afşin Sosyal Hizmetler Merkezinin iş ve işlemleri daha önce Elbistan ilçemizden yürütülüyordu. Engelli ve yaşlı evde bakım hizmetleri, sosyal ve ekonomik destek hizmetleri artık açılışını yaptığımız Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzden verilecek. Daha önce Afşin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yapılan doğum yardımı başvuruları için vatandaşlarımız müdürlüğümüze gelecekler ve işlemlerini buradan yapacaklar. " açıklamasında bulundu.

Afşin'de yaklaşık bin 200 kişin evde bakım hizmetinden faydalandığını belirten Afşin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kenan Havan, "Müdürlüğümüz heyeti, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine giderek periyodik araştırma yapmakta. Bunun haricinde sosyal ve ekonomik destek dediğimiz çocuklarına bakım karşılığında dezavantajlı ailelere verilen yardımlardan yaklaşık 400 ailemiz faydalanmakta. Vatandaşlarımızın hem zaman hem de ekonomik tasarrufu açısından Afşin'de bir sosyal hizmet merkezinin olması elzemdi. Bu kurumun Afşin'e açılmasında emekleri bulunanlara teşekkür ediyorum. Afşinli vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Törene, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi