Afşin Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Müdür  Vekili Gülden Koç Tunç,  GSS gelir testi için son günün 30 Eylül 2015, yapılandırma için ise son müracaat tarihinin 2 Kasım 2015 olduğunu belirterek vatandaşlara hatırlatmada bulundu.
Gelir testi sonuçlarına göre vatandaşların borçlarının azalacağını veya silineceğini söyleyen Tunç, "30 Eylül 2015 tarihine kadar gelir testi yaptırmayan borçluların Genel Sağlık Sigortası borçları en yüksek prim borcu üzerinden borçlandırılacak" dedi.

Konu hakkında açıklama yapan  Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Vekili Tunç,  " Bilindiği üzere, 5510 Sayılı Kanun 01.01.2012 tarihinden itibaren herhangi bir kapsamda çalışmayan, aylık gelir almayan veya bakmakla yükümlü olarak sağlık yardımından yararlanmayan kişiler resen Genel Sağlık sigortalısı olarak tescil edilmektedirler.  6552 Sayılı Kanunla, hiç gelir testi yaptırmamış olan Genel Sağlık sigortalılarının, 30 Eylül 2015 tarihine kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları durumunda Genel Sağlık sigortası tescilleri gelir durumlarına göre düzenlenecek. Aile içinde kişi başına düşen gelir tutarı asgari ücretin 1/3 ünden az olanların Genel Sağlık Sigortası borçları silinecek. Kişi başına düşen gelir tutarı asgari ücretin 1/3 ünden fazla olanların ise tescilleri bu gelir durumuna göre güncellenerek, 02 Kasım 2015 tarihine kadar Kurumumuza müracaat ederek 6,9,12,18 taksitte ve ikişer aylık dönemler halinde ödeme imkanına kavuşacaklardır. Bu itibarla vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için bu konuda bilgilendirilmeleri, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü / Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaat ederek durumlarını mutlaka kontrol ettirmeleri ve süresi içinde ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testlerini yaptırmaları gerekmektedir" bilgilerini aktardı.
Editör: Haber Merkezi