Görevliler esnafları sosyal mesafe konusunda uyardı. Alışveriş yapan vatandaşların ürünlere dokunması yasaklanırken, tezgâhlar arası sosyal mesafe boşluğu bırakıldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından pazar esnafı ve alışveriş yapmaya gelen vatandaşların ateşi ölçüldü.

Afşin’in genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında önlem aldıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  “Koronavirüs önlemleri kapsamında semt pazarımızdaki esnaf ve vatandaşlarımızın hijyenini sağlamak için ekiplerimiz sabahın erken saatlerinden itibaren pazar giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı. Girişlere dezenfektanlar bırakılıp, pazar alanı ilaçlama yapılarak dezenfekte edildi. Tezgahlar arası mesafe artırılıp, esnaf ve vatandaşlarımız sosyal mesafe konusunda uyarıldılar. Tezgahlar şerit bant çekilerek vatandaşların ürünlere direkt erişimi engellendi. Ürünler sadece satıcılar tarafından poşetlenip tekelden müşteriye teslim edilmekte” dedi.

Afşin Belediyesinin koronavirüse karşı aldığı tedbirler hakkında bilgi veren Güven, şunları söyledi:

“10.03.2020 tarihi itibari ile ilçemiz genelinde koronavirüsle ilgili çalışmalarımız başlamış olup, okullarımızda ve yurtlarda dezenfektan çalışmalarımıza başladık. Öncelikle halkın yoğun olarak kullanımına açık olan alanlar hidrojen peroksit maddesi ile dezenfekte edildi. İlçemize gelen tüm şehirlerarası sefer yapan otobüsler her gün ilaçlanmakta. Tüm kamu binalarımız, tüm STK’lar, bankalar, okullar, yurtlar, kreşler, camiler, cafeler, büyük işletmeler, eczaneler, halk otobüsleri, şehir içi servisler ve işçi sevisleri, parklar, meydanlar, çarşı ve pazar yerlerimiz dezenfekte edilmekte ve ara ara devam etmekte. Kırsal mahallelerimiz de cami, cem evi, mescitle, taziye evleri tamamen ilaçlanmıştır.  Şehrimizdeki tüm çöp konteynırları ve kamyonları dezenfekte edilmektedir. Dezenfektan kartları çıkarılarak dezenfekte  yapılan toplu taşıma araçları ve vatandaşların yoğun olarak kullandıkları kamu kurum ve kuruluşlarının takibi yapılıp periyodik şekilde ilaçlama yapılmakta. Tüm otobüs duraklarına sensörlü ve pompalı dezenfektan makinaları bırakıldı”

Editör: Haber Merkezi