Şırnak'ın İdil ilçesinde, terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe, bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Şırnak Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan ve geçici görevle gittiği İdil’de terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe, Afşin Ulu Camiinde ikindi namazının ardından düzenlenen tören ve cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Şehidin Alpaslan Mahallesindeki babaevine ve bulunduğu sokağa büyük Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Bekar olan Kalfe'nin biri kız 5 kardeş oldukları öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı Resmi İnternet sitesinden Afşinli Şehit Mustafa Kalfe ile ilgili Basın açıklaması yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"21 Şubat 2016 Pazar günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 11.46’da şehit olmuştur" denildi.

Olay-

Şırnak Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı emrinde görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kalfe, 21 Şubat 2016 (Pazar) günü saat 10.00 sıralarında Şırnak’ın İdil ilçesinde gerçekleştirilen 'Şehit Polis Memuru Ersin Yıldırım Operasyonu' kapsamında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Şırnak Askeri Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

 

Editör: Haber Merkezi