İdil’de Şehit Olan Uzman Çavuş Kalfe Toprağa Verildi

Şırnak'ın İdil ilçesinde, terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe, Afşin’de  son yolculuğuna binlerce kişi tarafından uğurlandı.

Şırnak Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe,  geçici görevle gittiği İdil’de terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit oldu. Afşinli Şehit Kalfe, Afşin Ulu Camiinde ikindi namazının ardından düzenlenen tören ve cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kalfe'nin Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere Alpaslan Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Burada ailesi ve yakınları Şehit Kalfe'nin tabutuna sarılarak bir süre gözyaşı döktü. Babaevinde helallik alınmasının ardından Şehit Mustafa Can Kalfe'nin naaşı, kalabalık bir konvoy eşliğinde Ulu Cami'ye getirildi.

Şehit Kalfe’nin naaşı, cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra Afşin Koyuntaşı mezarlığına defnedildi.

Meslektaşlarının omuzlarında katafalka konulan Şehit Uzman Çavuş Kalfe için düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,  Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil ve İmran Kılıç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, İl Jandarma komutanı Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, MHP İl Başkanı Süleyman Öner,  belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende protokol üyeleri, şehidin babası Ali Kalfe'ye taziye dileklerini iletti. Oğlunun son yolculuğuna kamuflajıyla gelen baba Kalfe, törende bir kişinin slogan atmak istemesine sert tepki göstererek, "Burası siyaset yeri değil. Hakkınızı helal edin o bize yeter" ifadelerini kullandı.

Daha sonra oğlunun naaşına sarılıp göz yaşı döken baba Kalfe, oğlunun fotoğrafını öpüp, "Hakkım helal olsun yiğidim. Şehidim yavrum" diye acısını dile getirdi.

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe'nin cenazesi, Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından bir süre tekbirler eşliğinde yüründükten sonra Koyuntaş Mezarlığına defnedildi.

Bekar ve biri kız 5 kardeş olan şehidin, vatani görevini yapan ağabeyi Osman Kalfe'nin de izne geldiği sırada kardeşinin şahadet haberini aldığı öğrenildi.

Yakınlarının görevini bırakmasını istediği şehidin, "Vatanıma seve seve hizmet etmek istiyorum" dediği belirtildi

Olay- Şırnak Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı emrinde görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kalfe, 21 Şubat 2016 (Pazar) günü saat 10.00 sıralarında Şırnak’ın İdil ilçesinde gerçekleştirilen 'Şehit Polis Memuru Ersin Yıldırım Operasyonu' kapsamında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Şırnak Askeri Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Editör: Haber Merkezi