Afşin Şehidini karşıladı. Siirt'te şehit düşen Jandarma Er Ömer Erüstün, memleketi Afşin'de bayraklarla karşılandı. Şehit Erstün'ün cenazesi Ulu Camide kılınan Cuma namazının ardından Afşin Şehitliğine defnedilecek.  
Siirt-Pervari karayolunda, yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Er Ömer Erüstün'ün cenazesi Afşin'e getirildi. Siirt'te şehit olan Jandarma Er Ömer Erüstün, bugün kılınacak Cuma namazının ardından Afşin'de ebediyete uğurlanacak.

Şehidin cenazesini, baba Ali ve anne Nazan Erüstün, babaanne Lemanur ve Ömer Erüstün, kardeşleri Elif, Ceren, Muhammet ve yakınları ile AK Parti Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet İlker Çitil, Uğur Dilipak, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Emniyet Müdürü Recep Emol ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

Afşin'de tüm iş yerleri ve evlere Türk bayrağı asıldı

Şehit asker Erüstün'ün (20) Afşin'deki dedesinin evi ve çevresi bayraklarla donatıldı. İlçe merkezideki esnaf ve vatandaşlar evlerine ve işyerlerine Türk Bayrağı astı. 

Erüstün'ün dede evinde cenaze ve taziye hazırlıkları sabahın erken saatlerinde başladı. Bayraklarla donatılan ilçede cenaze hazırlıkları sürüyor.  

Şehit Er Ömer Erüstün'ün acılı babası konuştu

Jandarma Er Ömer Erüstün'ün babası Ali Erüstün, "Evladımızı vatanımız, bayrağımız için şehit verdik. 7 tane daha şehit arkadaşı var. Allah onlara da rahmet eylesin. Bunu yapanlar Allah'ından bulsunlar" dedi.

Acılı baba Ali Erüstün, "Evladımızı vatanımız, bayrağımız için şehit verdik. 7 tane daha şehit arkadaşı var. Allah onlara da rahmet eylesin. 8 şehit verdik. Ben sadece kendi evladımı saymıyorum. Bunu yapanlar Allah'ından bulsunlar, daha ne diyeyim ben? Yanımda esnaflık yapıyordu. Tertemiz, pırıl pırıl bir gençti. Askerliği seviyordu. 'Gideceğim baba' dedi. Ben dedim, 'Okulu dışarıdan bitir oğlum.' Gitti işte... Şehitliğine gitmiş. İzne gelmişti 16 gün evvel de birliğine geri gitti" dedi.

Oğluyla en son önceki akşam telefonla görüştüğünü aktaran şehit babası, "Dedi ki, 'Baba iki gün evvel büyük bir istihbarat var dedi, buraya çok büyük şeyler yapacaklarmış'. Başka da bir şey söylemedi. Dikkat et dedim, oynamayın dedim, göreve gidip gelirken, arkadaşlarınızla şakalaşmayın, telefonla oynamayın, eliniz silahınızda olsun, uyumayın, uyanık olun, öyle şeyler konuştuk. Dikkatli olun, pusu kuracaklarını nereden bilecektik" dedi.

Ateş düştüğü yeri değil, Afşin'i yaktı

Afşinli Şehit Ömer Erüstün'ün (20) Afşin ilçesindeki dedesinin evinde üzüntü hakim.

Acı haberi almasının ardından fenalık geçiren şehidin dedesi Ömer ve ninesi Lemanur Erüstün, 112 Acil Servis ekiplerince Afşin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaymakam Ali Edip Budan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, hastaneye kaldırılan dede ve nine Erüstün'ü ziyaret ederek acılarını paylaştı.

Dede Erüstün, kendi ismini taşıyan torunu Ömer'in en son izne geldiğinde yanına uğradığını söyledi.

Eşiyle birlikte saat 02.30'a kadar uyumadığını ve sabah namazını beklediklerini anlatan Erüstün, şöyle konuştu:

"Namazı kıldık yattık ama yine uyuyamadık. Eşime seslenerek Allah Allah bugün bizde bir şeyler var hiç uyuyamadık dedim. Öğleden sonra Siirt'te patlama olduğunu ve 8 askerimizin şehit olduğunu öğrendim. İçime bir ateş düştü ve haberleri izlemeye başladım. Haberleri takip ettim ama isimler çıkmadı. Daha sonra çarşıya indim. Berber dükkanında konuşurken duydum hemen İstanbul'da olan babasını aradım ve torunumun şehit olduğunu öğrendim. Torunumun şehit haberini duyunca çok üzüldüm.”


Nine Lemanur Erüstün ise torununun sık sık kendilerini İstanbul'da yaşayan ailesinin yanına götürmek istediğini anlattı.

Zaman zaman göz yaşlarını tutamayan nine Erüstün, "Ben, torunumu bir kurşuna şehit mi verecektim? O torunlarımın başıydı. Buraya izne geldi, tekrar askere gitti" dedi.
Evinin her köşesinde şehidin fotoğraflarının asılı olduğunu aktaran nine Erüstün, "Böyle mi olacaktı? Ömer'im gel burada askerler var. Hepiniz Ömer'imin düğününe mi toplandınız?" diye ağıt yaktı.

Şehidi kendisinin büyüttüğünü dile getiren Erüstün, "Buradan para gönderiyorduk 'harcasın' diye, 'ben maaşı çok alıyorum' diye paramızı bile almıyordu. Bizler senin hangi iyiliğini unutalım şimdi. Askerleri çok severdi, asker elbisesi görünce 'ben de böyle asker olacağım babaanne' derdi. Askere gideceği günü hesaplardık. Bunun için mi hesapladık kuzum senin askerliğini? Şehit olacakmış meğer askerde. Ömer'im mekanın cennet olsun" dedi.

Şehidin son mesajı: "Ölmeye geldik buraya'’

Er Ömer Erüstün'ün bir akrabası ile son görüşmesinde "Napalım amcam ölmeye geldik buraya.

“Bende sıkıntı yok" dediği öğrenildi. 

Siirt'te Şirvan-Pervari karayolu Üçyol mevkiinde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Afşin’li Er Ömer Erüstün'ün (20) bir akrabası ile son konuşmaları, arkadaşı tarafından sosyal paylaşım sitesinde yayınlandı. Akrabasının Siirt gibi bir yerde nasıl rahat olabildiğini sorması üzerine Erüstün, rahat olduğunu belirtiyor. Yakınının ''Öyle deme kanka seni de evde bekleyenin var'' mesajı üzerine şehit Erüstün, "Napalım amcam ölmeye geldik buraya. Bende sıkıntı yok'' yazıyor.

“Nöbet tutuyor musun hala'' yazan akrabasına şehit er, "Yok kanki her gün göreve gidiyorum ben, haftada belki 2 saat. O da gelirse göreve gitmezsem" yazıyor.

Editör: Haber Merkezi