Şehit Jandarma Uzman Çavuş Çetinkaya

Tanır’da, Gözyaşları Arasında Defnedildi

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'nın (24) cenazesi, Afşin’e bağlı Tanır Mahallesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Tanırlı Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya’nın cenazesi, Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında yapılan askeri törenin ardından, askeri uçakla Kahramanmaraş'a, oradan da karayolu ile memleketi Afşin’e getirildi.

Afşin Devlet Hastanesi morgundan alınan Şehit Çetinkaya’nın naaşı, helallik alınması için babasının Tanır Mahallesi Fatih Sokak’taki bulunan evine götürüldü. Helallik alınması sırasında şehidin babası Erdoğan ve annesi Emine Çetinkaya ile yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Şehit torunuyla aynı adı taşıyan dede Mevlüt Çetinkaya, "Oğlum ben senin düğün yolunu beklerken, tabutun geldi. Ben de senin yanına geleceğim." dedi.

Helallik alınmasının ardından Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, törenin düzenleneceği Tanır Merkez Camii’ne getirildi.

Cenaze töreninde şehidin annesi oğlunun tabutuna sarıldı. Sinir krizi geçiren anne Emine Çetikaya, "Mevlüdüm, seni böyle mi gönderdim kuzum? Oy öpeyim sana doyamam, hiç doyamam sana. Ne olur açın. Sana doymadım oğlum. Açın da bakayım ne olur. Mevlüdüm, doymadım kuzum, niye bu kadar tatlı oldun." diyerek ağıt yaktı.

Şehidin dayısı Yılmaz Erdoğan, yeğeninin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine mermi bıraktı. Mermi, tören boyunca tabutun üzerinde kaldı.

Müftü Yardımcısı Davut Polat'ın duasının ardından cenaze namazı kılındı.

Bir süre askerlerin omzunda taşınan şehidin cenazesi, tekbirler eşliğinde getirildiği Tanır Mezarlığı'nda defnedildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil ile İmran Kılınç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce ve İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım ile çok yüzlerce vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi