Afşin'de "Sağlıklı Yaşam ve Obeziteyle Mücadele" yürüyüşü düzenlendi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında düzenlenen yürüyüş, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi önünden başlayıp Rabia Parkında son buldu.

Etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener,  Sağlıklı bir hayat için düzenli olarak spor yapmak gerektiğini ifade etti.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener,  " Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Kanser Şubesi obezite diyabet ve metabolik hastalıklar birince vatandaşları spora teşvik etmeye ve obezite ile mücadele etmek için çalışmalarda bulunuyoruz." dedi.

İnsanların hareket ederek sağlıklı bir yaşam sürdürebileceğini ve birçok hastalığı erteleyebileceğini ifade eden Yener, " Günlük hayatımızda sağlıklı bir hayat için düzenli olarak spor yapmak gerektiğini biliyoruz fakat spor yapmamak için türlü bahanelerin arkasına sığınıyoruz. Oysaki hedefi çok yüksek bir yere koymadan, hayatımızda gerçekleştireceğimiz küçük değişikliklerle de büyük farklar oluşturulabiliriz. Kişinin hayatına ne ölçüde hareket katacağınıza kendisinin karar vermesi gerekiyor. Hareketin sağlığa faydasını, hiçbir diyetten veya ilaçtan elde etmek mümkün değil. Herkesin yaşına, sağlık durumuna ve kondisyonuna uygun bir hareket tarzı belirlemenin mümkün olduğunu unutmayın. Yürümek; hayatınıza hareket ve spor katmanın en pratik yolu. Yürüyüşte toplumun farkındalığını artırmak birincil hedefimiz oldu. Her zaman adım atın hayatınıza hareket katın" açıklamasında bulundu.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Obeziteyle Mücadele Birimi Sorumlu Hemşiresi Canan Sucu obezite ile mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Sucu, “Dünya Hareket  gününe özel olarak Afşin Toplum Sağlığı Merkezimizin düzenlediği Sağlıklı yaşam yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Toplum Sağlığı Merkezimizden başlayıp Rabia Parkında son buldu. Yürüyüşlerimizin amacı obeziteyi yok etmek, halkımızı ve gençlerimizi yürüyüşlere davet etmek. Şimdiden yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Sağlıklı yaşam yürüyüşüne Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Ali Erol, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ersin Özgül, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin TSM Başkanı Dr. İlhan Demir, vatandaşlar ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi