Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000’lik “Afşin Revizyon İlave İmar Planı” belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, inşaat mühendislerine ve müteahhitlere anlatıldı.

Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşma yapan,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Melike Özdemir, Afşin için hazırlanan 1/5000’lik planları hakkında planın içeriği, çalışma kapsamı ve neler getirdiği yönünde bilgiler verdi. 

Afşin revizyon ilave imar planının tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Özdemir, “Afşin için yaptığımız nazım imar planı revizyon imar planı ve yaklaşık olarak 2 bin 500 hektarlık alanı kapsıyor.  Şuanda büyükşehir meclisinde imar komisyonunda inceleniyor. İnşallah hepimiz için hayırlı uğurlu olur” açıklamasında bulundu.

Plan harita üzerinden anlatıldı

Konuşmanın ardından Şehir Plancıları tarafından, katılımcılara 1/5000’lik plan haritası üzerinden Revizyon İlave İmar Planı hakkında  ve Afşin’in jeolojik, sosyo-ekonomik yapısı, yol, trafik durumu hakkında bilgiler verildi. Kent merkezinin fiziksel yapısı hakkında da bilgilendirmede bulunan Şehir plancılar, 1/5000’lik planın neye göre yapıldığını, hangi kıstasların dikkate alındığı gibi birçok teknik detayı da katılımcılara aktardı.

Sunumun ardından planın bütününde genel değerlendirme yapılarak katılımcıların görüşleri dinlendi ve soru- cevap şeklinde yürütülen toplantı son buldu.

Afşin  1/5000 ölçekli revizyon ve İlave nazım imar planının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmasına müteakip planlar askıya çıkarak bir ay süresince ilan edilecektir. İlgililerin bu süre zarfında itiraz dilekçeleri alınarak Büyükşehir Belediye Meclisine iletilecektir. İtiraz dilekçelerinde nüfus cüzdanı fotokopisi, tapu kaydı, TC kimlik numarası, açık adres ve tercihen krokisinin bulunması gerekmektedir. 

 

Editör: Haber Merkezi