Afşin Özel Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü’nde okuyan öğrenciler Hemşirelik Haftasında  “hemşirelik yemini” ettiler.

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Afşin Özel Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü’nde okuyan ebe yardımcısı, hemşire yardımcısı ve sağlık bakım teknisyeni adayı 56 öğrenci Hemşirelik Yemini etti.

Afşin Özel Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende konuşma yapan Afşin İlçe Okullar Başkanı Feramuz Kır, sağlık sektörünün sabır gerektiren bir meslek olduğunu kaydetti.

Kır, “Bütün sağlık sektörleri fedakârlık gerektiren mesleklerin başında gelir. Bu mesleğin belli ilkeleri belli kurulları vardır. Bu kuralların başında hemşirelik andı gelir. Hemşirelik andında hemşirenin sır saklayacağına dair söz verdiğini görüyoruz.  Hemşire sır saklar hemşire aynı zamanda hiçbir şekilde din, dil, ırk gibi ayrımlar yapmadan hizmet eder ve hemşire devamlı kendini geliştirir. Yani anlaşıldığı gibi sağlık sektörü sabır gerektiren bir meslektir. Biz bu mesleği icra edeceğiz. Bundan dolayı hepinizin hemşireler haftasını kutluyor, hayatınızda başarılar diliyorum. “dedi.

Konuşmaların ardından Afşin Özel Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri toplu halde Hemşirelik yemini etti.

Yemin töreninin ardından Hemşireler Haftası nedeniyle hazırlanan yaş pasta Okul Kurucusu Ahmet Kır, idareciler, öğretmenler ve öğrencilerce kesilerek misafirlere ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi