Afşin'de bu yıl ilk defa yapılacak "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi" sınavları için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksekokulu (MYO) Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, ÖSYM Uzmanı Hakan Haktan Arıöz tarafından, Afşin'de yapılacak üniversite sınavları ve ÖSYM tarafından yapılacak diğer sınavlarda görev alacak olan personellere, binalarda güvenliğin sağlanması, öğrencilerin sınav salonuna alınması, sınav öncesi ve sınav esnasında uygulanması gereken kuralları hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantının ardından açıklama yapan Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, "Geçtiğimiz yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan sınavların artık Afşin'de de yapılması kararı verildi. Afşinli öğrencilerimiz, ÖSYM Genel Kurulunda alınan karar ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) gibi ÖSYM sınavları için ilçe dışına çıkmayacaklar. Afşin Meslek Yüksekokulu olarak da ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü Başvuru Büromuzu kurduk. Öğrencilerimiz burada danışmanlık ve kayıt yaptırabilecek" açıklamasında bulundu.

Toplantıya, Afşin MYO Müdürü Doç.Dr.Tuncay Yeşilkaynak, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan Afşin SYO Sekreteri Nusret Karataş, Afşin MYO Sekreteri Nedim Kılıç,  okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı, 15 Haziran 2019 tarihinde, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı, 16 Haziran 2019 tarihinde kurum tarafından yapılacak. Sınav saati ÖSYM tarafından kılavuzda açıklanacak olup Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı, 16 Haziran 2019 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak. Yine sınav saati ÖSYM tarafından kılavuzda açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi