Afşin’de kalan Suriyeli mülteciler, adres beyanında bulunmak ve kayıtlarını güncellemek için Nüfus Müdürlüğüne akın ediyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Afşin’e yerleşen Suriyeli aileler, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından yapılacak yardımlardan yaralanmak için Hükümet Konağı'ndaki Afşin Nüfus Müdürlüğüne gelerek adres beyanında bulunuyor.

İlçedeki Suriyeli mültecilerin yer tespiti ve sayılarını güncellemek adına yapılan çalışmaya bütün Suriyelilerin tabi olacağını belirten Afşin Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız, 3 gün içinde bin 500 kişinin işleminin yapıldığını söyledi.

Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti:

“Afşin’de ikamet eden Suriyeli vatandaşlarımızın adres bilgilerinin güncellenmesi yönünde gelen talimatlar neticesinde Afşin de yaşayan Suriyeliler adreslerinin güncellemek için başvurular başladı. Pazartesi gününden itibaren bir yoğunluk oluştu. Şuanda sisteme Afşin’de yaşayan Suriyelilerin adreslerinin güncellemesini yapıyoruz. Devletimizin ve Avrupa Birliğinin yardımları düşünülüyor. Tahmini olarak bin, bin 500 Sığınmacının adres yenilemesi yapıldı. Bu devam ediyor 3 bin den fazla olacağını tahmin ediyoruz” dedi.






Editör: Haber Merkezi