2015 ÖSYM yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, puanına göre veya mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu mezunları sınavsız olarak yerleştiler. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksekokulu'na 2015-2016 eğitim öğretim yılında 366 öğrenci tercih etti.  Kayıtlar 3-7 Ağustos arasında yapılacak. Ek yerleştirme başvuruları da 17 Ağustos'ta başlayacak.
Konu hakkında açıklama yapan Afşin MYO Müdürü Kaya, "Geçtiğimiz dönem 244 öğrenciyi mezun ettik ve bu dönemde okulumuzu 366 öğrenci tercih etti. Okulumuzun şartlarının gün geçtikçe iyileştirilmesi dolayısıyla öğrencilerin tercih sayısı da gözle görülür bir şekilde artıyor. Afşinliler öğrencilerimize sahip çıktığı sürece bu rakam binlere ulaşır" dedi.

Afşin'de yüksekokul öğrencilerinin en büyük sorunlarının başında konaklama ve sosyal yaşam alanlarının azlığı olduğunu belirten Kaya, "Afşin yaşanılacak bir yer. Ancak özellikle de İlçede Meslek Yüksek Okulunu tercih eden öğrencilerin konaklama ve sosyal yaşam alanı imkanları artırılmalı ve bu sıkıntılar kökten çözüme kavuşmalı. Kız öğrencilerimiz için Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yönetilen bir Kız Yurdumuz var. Ancak erkek öğrenciler için kalacak yer bulma sıkıntısı yaşanıyor. Bu sorunun acilen halledilmesi gerekir. Öğrencilerimiz günlük hayatta sosyal alan sıkıntısı yaşamamalı.İlçede öğrenciler sadece internet cafede zaman geçiriyorlar. Arkadaşlarıyla oturup dinlenebilecekleri, ders çalışabilecekleri sosyal aktiviteleri bol mekanların açılması sağlanmalı. Bu gibi sosyal alanları açmak isteyenlere destek olunmalı." açıklamasında bulundu.

Eshab-ı Kehf'in bölge için önemli bir değer ve her bir öğrencinin birer gönül elçisi olduğunu söyleyen Kaya, " İlçemizde Eshab-ı Kehf gibi çok büyük bir değerimiz var. Bir çok yerde mekan bulmuş bu tarihi yer ile ilgili bilim, mağaranın aslının Afşin'de olduğunu söylüyor. Afşin Meslek Yüksek Okulu bir şehrin dışa açılan kapısıdır.Eshab-ı Kehf ile ilgili yapacağımız tüm çalışmalarda ve etkinliklerde halkımız ve yerel yönetimler bizlere destek olmalı ve el ele programlar ve aktiviteler yapmalıyız" diye konuşmasını tamamladı.

- Öğrencilere e-devlet kapısından kaydolma imkanı

2015-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015'de ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar, 28 Temmuz - 5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Devlet yüksek öğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkanı sunacak. Elektronik kayıt, öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olacak. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak. Elektronik kayıt işlemi, 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacak. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecek.Yerleşen adaylar, e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecekler.
Editör: Haber Merkezi