Afşin Meslek Yüksek Okulu’nda 2013-2014 yılı mezuniyet töreni yapıldı. Afşin Meslek Yüksek Okulu’nda eğitimini tamamlayan yaklaşık 200 öğrenci gökyüzüne keplerini fırlattı.
Afşin Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen programa Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy,  Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Mustafa Dolaz, Afşin Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetiye katıldı.
Programda konuşma yapan Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Mustafa Dolaz, öğrencilere seslenerek, “Akademik kadromuz, ortaya özgüvenleri çok yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirdi.” dedi.

Öğrencilere seslenen Müdür Dolaz, “Hiç unutmayın dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın. Göreceksiniz uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız. Ancak böylelikle düşündüğü gibi davranan, inandığı gibi yaşayan, içten, huzurlu, fark yaratan insanlar olursunuz. Çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından hiç ama hiç vazgeçmeyin. Çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karşı sakin, sabırlı ve anlayışlı olun. Doğru bildiklerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun.”
Müdür Dolaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sevgili öğrencilerim, size son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Ailelerinizin sevgisi, ilgisi ve desteğiyle yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Hocalarınız sizi ülkemiz koşullarına göre oldukça çok iyi olanaklar içinde, doğru teknik bilgilerle donattı. Çok güzel bir ortamda eğitim aldınız. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu, birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek karşılıklı bir şeyler öğrenerek sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturdunuz. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için, yakınlarınız için, ülkeniz için yapabileceğiniz çok şeyler olduğunu biliyorsunuz, biz de biliyoruz. Kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inanıyorum. ”
Konuşmalar ardından okuldan mezun olan yaklaşık 200 öğrenci, keplerini fırlattı. Öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.
 
Editör: Haber Merkezi