Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle program düzenlendi.

Afşin Meslek Yüksekokulu Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, Afşin Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emine Altınsoy, engelli bireylerin, en büyük engelinin sevgisizlik olduğuna değindi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile meslek yüksek okulumuz olarak ilçemizde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan programa bizlerde katkıda bulunmak istedik. Kahramanmaraş'tan bütün engelleri aşıp gelen engelli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. En başta bizler engelleri kaldırmalıyız. Engelli vatandaşlarımızın yüklerini hafiflettiğimiz ölçüde bizde başarılı olduğumuzu hissedeceğiz.” Diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü personelleri, katılımcılara, engelli bireylerle iletişim ve engelli bireylerin hayattaki karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi vererek, daha duyarlı olunması gerektiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından daha sonra Özel Empati ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve Ozan Gül Ahmet Kaya şiir ve türkü seslendirdiler.

Program, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edilmesinin ardından son buldu.

Programa, Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prf. Dr. Ahmet Kaya, Afşin Sağlık Yüksekokulu Genel Sekreteri Nusret Karataş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, öğretim görevlileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi