Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksekokulundan (MYO) mezun olan 289 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılını tamamlayan Afşin Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet yemini ederek, keplerini gökyüzüne fırlattı.

Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, "İki yıl önce devraldığımız emaneti sahiplerine iade ediyoruz. Öğrencilerimizi, söz verdiğimiz bilgi donanımıyla yetiştirebilmek için elimizden geleni yaptık."dedi.

Öğrenci ailelerine seslenen Afşin MYO Müdürü Doç. Dr. Yeşilkaynak, "Birbirinden değerli öğretim görevlilerimizden oluşan akademik kadromuz, çok titiz çalışan idari ve teknik kadromuzun da desteğiyle, evlatlarınızı şekillendirdi, eğitti, bilgilerle donatarak yarınlara hazırladı. Ortaya özgüvenleri çok yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan pırıl pırıl gençler çıktı. Biz iki yıl boyunca evlatlarınızı, onların ve sizin hedeflerinize uygun şekilde yetiştirirken, siz de nice fedakarlıklara katlandınız; hem çocuklarınızı hem bizi bugüne kadar hep desteklediniz. Ve artık katlanılan fedakarlıkların, çekilen sıkıntıların güzel meyvelerini toplama zamanı geldi. Ve biz evlatlarınızın gözündeki sevinç parıltıları eşliğinde bu güzel neticeyi sizinle paylaşmanın zevkini yaşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

289 öğrenciyi mezun etmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren Afşin MYO Müdürü Doç. Dr. Yeşilkaynak, "Kurumumuza ayak bastıklarından beri inci gibi işlediğiniz, ilmek ilmek dokuduğunuz sevgili öğrencilerinizi iş yaşamlarında, sosyal yaşamlarında sayısız başarılara imza atacak bireyler olarak bugüne geldiler. Yüksekokulumuzun 24. yılında, bu dönem 289 mezunumuzu uğurluyoruz. Öğrencilerimize sadece teknik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda sorumluluklarını bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir yüksekokul mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları birer model oldunuz. Hepinize değerli katkılarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Öğrencilerin yeni bir hayatın başlangıcı olacak bir günü yaşadıklarını söyleyen Yeşilkaynak, "Bugünden itibaren yepyeni yaşam deneyimlerini içinde barındıran bir süreç başlıyor. Her şeyden önce bugün hak ettiğiniz diplomalar size aynı zamanda çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek ve kendinizi sürekli olarak geliştirmek bu sorumlulukların başında geliyor. Diğer bir sorumluluğunuz ise, çevrenize ve yakınlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan birer insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır. Var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam edin. Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Başkalarına faydalı olun. Dürüst ve ahlaklı olun. Hepinizi tekrar tebrik ediyor, sizleri yaşamınızın yeni dönemine iyi dilekler ve sevgiyle uğurluyorum. Allah yolunuzu açık etsin." diye konuştu.

Tören'de Afşin Meslek Yüksekokulu birincisi Ayşe Uzun ve bölümlerde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ve okul kantininde hazırlanan eğlence programının ardından son buldu.

Törene, bölüm başkanları, akademik üyeler, mezun olacak öğrenciler ile aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi