Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl “Cami ve Gençlik” teması ile kutladığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Afşin Müftülüğü, "Geç Kalma Genç Gel" sloganıyla gençleri camilere toplamak için çeşitli etkinliklerde bulunuyor.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, "Camilerin sadece yetişkinlerin mekanları değil, gençlerin, çocukların ve kadınların da mekanıdır. Bu kapsamda Kale Camiinde Afşin Sağlık Meslek Lisesinden öğrencilerimizi topladık ve onlara caminin önemi anlattık." dedi.

Camilerin, ibadetlerin, mescitlerin tüm insanlık adına inşa edildiğini hatırlatan Yıldırım, çocuk yaşlarda din eğitimi verilmesinin ve gençlerin camilere kazandırılmasının şart olduğunun altını çizdi. Müftü Yıldırım, “Bu gençlerimize sahip çıkmazsak çeşitli felaketlerin kucağına bırakmış oluruz. Hem bu dünyaları hem de ebedi alemde kalacakları hayatları tehlikeye girebilir. Gençleri her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutmanın yolu camilerde verilecek olan ahlak eğitimlerinden geçiyor. Özellikle çağımızda en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerden birisi de güzel ahlak. Gençlerimizi iyi yetiştirirsek geleceğimiz de o denli parlak olur. Yapılacak olan çalışmalarda ortak dili bulup, din adamlarımızdan toplumdaki tüm bireylere kadar herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Cami cemaatimizi gençlerle süslemek için gerekli gayreti göstermeliyiz" şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi