Afşin Müftülüğüne vekâlet eden Göksun Müftüsü Şükrü Safa, 24-30 Nisan Aşı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada aşının dinen herhangi bir sakıncası olmadığını belirtti.

Son zamanlarda aşıya olan ön yargının artarak halkı olumsuz etkilendiğini kaydeden Afşin Müftü Vekili Şükrü Safa, "Aşı, bireysel hak ve ortak sorumluluktur. Her çocuğun hayata sağlıklı bir başlangıç yapmayı hak ettiği kabul edilerek bağışıklamanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve hayatın her aşamasında aşılamanın önemi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için bağışıklama çalışmalarının güçlendirilmesi ve her yaştan insanın korunmasının sağlanması hedeflenmelidir." dedi.

Aşının dinen de hiçbir sakıncası bulunmadığının altını çizen Safa, "Toplumumuz kulaktan dolma bilgilerle hareket etmesinler. Eğer dine uygun olmayan bir şey olsaydı bunu devletimizde desteklemezdi. Hatta hac ve umre'de ziyaretleri sırasında, Suudi Arabistan meningokok, polyomiyelit ve sarı humma hastalıklarına karışı üç zorunlu aşı istemektedir. Meningokok aşısı tüm hacılarda zorunlu iken polyo ve sarı humma aşısı sadece riskli bölgelerden gelenler için zorunludur. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılama hizmetinin vazgeçilemez olduğu bilincini tüm kesimlere ulaştıralım. Aşılamanın önemini her fırsatta vurgulayalım. Çocuklarımızın aşılanmasını sağlayalım. ”diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi