Afşin’de 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Mikro Kredi Afşin Şubesi aradan geçen 10 yıl içerisinde 13 milyon kredi imkânı sunarken, 2018 yılı içerinde ise 2 milyon krediyi girişimci bayanların hizmetine sundu.

Afşin Mikro finans Şube Yöneticisi Sonay Denizhan,2018 yılı içerisinde 170 yeni girişimci bayana 2 milyon mikro kredi sağlandığını belirtti.

Bayan kabiliyetinin işe dönüştürülebilmesi için bir hayat suyuna, itici bir güce ihtiyacı olduğunu vurgulayan Denizhan, bu hayat suyunun ise mikro kredi olduğunu söyledi.

Denizhan, “Toplumda yoksulluğun azaltılmasının sadece hibe şeklindeki yardımlarla çözülemediğini hepimiz görüyoruz. Çalışamayacak durumda olan yaşlı, hasta ve engellilerin evlerine kadar giderek her türlü nakdi ve ayni ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Ancak çalışabilecek kişilere ise, küçük birer sermaye verilerek onların bir başkasına avuç açmadan kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmaları sağlanmalıdır ve herkesin kabiliyetinin işe dönüştürülebilmesi için bir hayat suyuna, itici bir güce ihtiyacı vardır. Bu su da, küçük sermaye olan mikro kredidir. Çünkü işsizin ve dar gelirlinin sahip olmadığı en önemli unsur sermayedir.2018 yılını Afşin Mikro Finans şubesi olarak geride bıraktık. Bu yıl içerisinde toplam 170 yeni ve girişimci bayanımıza kredi dağıtımı yaptık. Şuana kadar toplam girişimci sayımız 2 bin 300’dür. 2018 yılında 2 milyon toplamda ise 13 milyon lira kredi dağıtımı yaptık” açıklamasında bulundu.

Afşin’de mikro krediden faydalanan kadın sayısının giderek arttığını ifade eden Afşin Mikro finans Şube Yönetici Yardımcısı Yeliz Şahinkaya, "Kadınlarımız bizi sanki bir bankaymış gibi görüyor. Mikro kredinin asıl amacı fazla kredi dağıtmak değil, bayanları topluma nasıl kazandırabiliriz, kendi ayaklarının üzerinde nasıl durabilir, aile bütçesine nasıl katkı sağlayabilir bunu sağlamak. Bize birçok bayanımız kredi almak için başvuru yapıyor ama biz banka değiliz. Mikro krediden faydalanmak için temel şartımız iş yapıyor olmaktır” dedi.

Afşin Mikro finans Şubesi Saha Sorumlusu Şule Yüksel Durna ise “Mikrokredi şubemiz Afşin Kaymakamlığı 3. Katta bulunmaktadır. Tüm bayanlarımızı, kendi ayakları üzerinde durmak, ailesine katkı sağlamak isteyen bayanlarımızı şubemize bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi