Afşin'de, MHP milletvekilleri ve milletvekili adayları Kurban Bayramı'nın üçüncü günü ilçe teşkilatında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. MHP İlçe Başkanı Ersal Koç'un açılış konuşmasıyla başlayan bayramlaşma töreninde Kahramanmaraş Milletvekilleri Fahrettin Oğuz Tor ve Sefer Aycan, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bayramlaşma programında konuşma yapan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, yaşanan terör olaylarıyla birlikte, 7 Haziran genel seçimlerinden önce anlatılan problemlerin unutulduğunu söyledi.

"Türkiye'de işsizlik ve yolsuzluk konuşulmuyor”

7 Haziran Genel seçimlerinin ardından yaşanan terör olaylarına değinen MHP Milletvekili Tor, " Terörü besleyenler o noktalara getirmişler ki teröristler kendilerine yığınak yapmış, koca zırhlı araçları yeraltına bomba döşemek suretiyle 50 metre uzaklığa attırabiliyorlar. Bu olaylar 1 Kasım'da tekrarlanacak seçimi 7 Haziran seçimlerinden çok daha fazla önemli hale getirdi. Vakit dar olmasına rağmen el birliğiyle bu işi bitirmek arzusundayız. Zaten halkımızın da iradesi bu yönde kullanacağına inanıyorum. AK Parti 2002 seçimlerinde 365 milletvekili aldı. 2007 genel seçimlerinde 341 milletvekili alarak 24 milletvekili kaybetti. 2011 seçimlerinde ise bu sayı daha da düşerek 327'ye kadar geriledi. 7 Haziran seçimlerinde ise 258 milletvekili sayısında kaldı ve devamlı düşüş gösteren bir seyir izliyor. 1 Kasım'da da bu düşüş artarak devam edecek. Bundan kesinlikle hiçbir kuşkumuz yok. MHP halktan aldığı desteği ve oyu daha da artırarak yoluna devam edecek. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi, ülkemizi alçakların, hırsızların ve hak yiyenlerin elinden kurtaracak" açıklamasında bulundu.

MHP'nin uzun bir zamanın ardından Kahramanmaraş'tan iki milletvekili çıkarttığını söyleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, " Seçimlerin ardından Meclise gittik fakat bu sonucu beğenmiyorum diyen bir Cumhurbaşkanı ile karşılaştık.  7 Haziran Genel seçimlerinin ardından bugüne kadar geçen süre içerisinde meclis açılmadı, komisyonlar kurulmadı ve Türkiye kilitlenmiştir. Bu kadar birikmiş sorun varken ve terör azmışken Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarını beğenmediği için seçimin tekrarlanması kararını almıştır. Bizler bu süre içerisinde 7 Haziran genel seçimlerinde aldığımız oyu artırarak 1 Kasım genel seçimlerinde en iyi sonucu alacağız. Halkımızla birlikte AK Partinin bu oyununu da 1 Kasım'da bozacağız" açıklamasında bulundu.

Bayramlaşma töreninde konuşma yapan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, " Afşinli hemşerilerimizin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu bayram, bundan önceki bayramlardan maalesef biraz daha farklı, buruk geçiyor. Bizler burada ailelerimizle bayramlaşırken, çözüm süreci neticesinde bu topraklar için, bayrak için şehit olan asker ve polislerimizin yakınları hüzünlü bir bayram yaşıyor. Şehit ailelerinin üzüntüsünü ve acısını aynı şekilde bizler de paylaşıyoruz" dedi.

1 Kasım'da yapılacak genel seçimine değinen İl Başkanı Öner, " Bilindiği üzere ülkemiz 1 Kasım'da tekrar seçime gidecek. 7 Haziran'da Milliyetçi Hareket Partisi olarak 13 yıllık AK Parti Hükümetinin ülkeyi ne hale getirdiğini halkımıza anlatmıştık. Kasım ayında yapılacak seçimler ülkemiz için daha önemli bir hale geldi. Çünkü çözüm süreci sonucunda ülkeyi kaosa sürükleyen terör sorunu ortaya çıktı. Bu seçime böyle bir atmosferde giriyoruz. Çözüm süreci için AK Parti yetilileri dağlarda çiçekler açacak, nehirlerimiz güzel güzel akacak, kınalı kuzular çözüm süreci ortamında otlayacak demişlerdi. Ama bugün geldiğimiz noktada, şehit kanlarıyla, anaların gözyaşlarıyla o nehirlerde kanlar akar hale geldi. Açacak çiçekler yerine yollarda, şehirlerde bombalar patladı ve gencecik fidanlarımız toprağa düştü. Kınalı kuzular otlayacak dediler ama anaların kınalı kuzuları, şehit olarak evlerine döndüler. İnşallah halkımızın da destekleriyle MHP olarak 1 Kasım'da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde bunlara son vereceğiz" açıklamasında bulundu.

MHP İlçe Başkalığında gerçekleşen bayramlaşmada, MHP Kahramanmaraş Milletvekilleri Fahrettin Oğuz Tor, Sefer Aycan, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner ile milletvekili adayları ve partililer, konuşmanın ardından birbirleriyle bayramlaştı.

Editör: Haber Merkezi