Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocakları tarafından iftar yemeği düzenlendi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor'un da katıldığı iftar yemeğine katılım yoğun oldu. Yıldız Düğün Salonunda düzenlenen iftar programın partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Ezanın okunmasının ardında oruçlarını açan davetliler, daha sonra dua etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, yaptığı konuşmada, MHP Afşin İlçe Teşkilatı ile Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen iftar programına katılan misafirlere teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin çok büyük sıkıntılardan geçtiğini dile getiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Tor, “ Terör olayları devam etmekte. En son Hakkari’de bir Yüzbaşı Murat Üçöz şehit oldu ve Ankara’da tören gerçekleştirildi. İnşallah Ramazan-ı Şerif, terörün de bertaraf edilmesi için vesile olur.” dedi.

Türkiye’de 3 milyonu aşkın Suriyeli mültecinin olduğunu söyleyen ve Suriye’de yaşanan iç karışıklığa da değinen Tor, konuşmasına şöyle devam etti:

“Suriye’de şuanda çok büyük problemler var. Suriye’de de aynı Kuzey Irak’ta olduğu gibi Amerika kaynaklı, destekli tampon kürt devleti kurulma çabaları var. Uçaklar düşürülüyor, bombalanıyor ve insanlar katlediliyor. Ülkemizde 3 milyonu aşkın Suriyeli bulunuyor ve Türkiye göçmenler için 30- 40 milyar dolar harcandı.

İşsizlik hat safhada

Türkiye’de işsizlik rekor kırmış durumda. Üniversiteden 700 bin civarında evladımız mezun oluyor ve her 4 gencimizden 1 tanesi iş bulabiliyor. Türkiye’de işsizlik çok büyük bir problem olmaya devam ediyor. Adalet çok tartışılır hale gelmiştir. Biran evvel olağanüstü uygulamaların sona ermesi en büyük dileğimizdir. Bin aydan daha hayırlı bir geceyi idrak ediyoruz, önümüzde Ramazan bayramı var ve içinde bulunduğumuz Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını ümit ediyorum. Allah’tan işsizimize iş, hastalarımıza şifa niyaz ediyorum. Ülkemizin birliği ve beraberliği daim olsun. Hemşerilerimizin Ramazan Bayramını şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum.”

Düzenlenen iftar programına katılan misafirlere teşekkür eden MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, “ Ülkü Ocaklarıyla birlikte düzenlediğimiz iftar programına hepiniz hoş geldiğiniz. Mevla’ma şükürler oldun ki yine bir ramazan ayında, bizleri böylesine güzel bir gecede bir araya getirdi. Tüm Müslüman aleminin ve hemşerilerimin Kadir Gecesini ve idrak edeceğimiz Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Uzaktan ve yakından gelen bütün davetlilerimizin ayaklarına sağlık. MHP olarak kurmuş olduğumuz bu iftar sofrasında bizlerle bir arada olmayı çok isteyen Kahramanmaraş İl Başkanımız Süleyman Öner Ankara’da Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile görüşmesi olduğu için gelemedi. İl Başkanımız bu iftar sofrasına misafir olan herkese selamlarını gönderdi.” Açıklamasında bulundu.

MHP’nin iftar sofrasına MHP İl Teşkilatı, Afşin’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi