MHP Milletvekili Tor: “Türkiye'yi bir Afganistan yaptırmadık."

MHP İlçe Başkanlığında partililerle bayramlaşma töreni yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programı, Ramazan Bayramının ikinci günü MHP Afşin İlçe binasında yapıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, “İnşallah bu bayram birliğe bütünlüğe sevgiye saygıya huzura barışa vesile olur. Bütün hemşerilerimin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum.” dedi.

Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Tor, “Geçmiş dönemde yapılan seçim çalışmalarını hatırlıyorum. Eskiden çoğu insanın arabası yoktu.Yaya yürüyerek mücadele edildi ve Kahramanmaraş'ta MHP bir milletvekili çıkardı. O zamanda heyecan vardı.  Birlik beraberlik vardı. Yeni bir heyecan oluşturursak birlik ve bütünlüğü sağlarsak sevgi ve saygıyı tesis edersek başaramayacağımız hiçbir şey yok.Türkiye'nin bugün ülke olarak birlik ve beraberliğe seksen öncesinden çok daha fazla ihtiyacı var. Türkiye'yi bir birine kattılar. Bizde milliyetçiler olarak Türkiye bir Afganistan olmasın diye mücadele ettik. Belli oyunların arkasında ABD vardı. Belki bunları bizde göremedik ama şu var ki;  Türkiye'yi bir Afganistan yaptırmadık." diye konuştu.

MHP Milletvekili Tor, birlik ve beraberlik içinde olursak kimse bizi yenecek hiç bir güç yoktur diyerek cümlelerini şu şekilde sürdürdü: " Çok sayıda şehidimiz oldu. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Geçen zaman içerisinde Türkiye’nin üzerine oynanan oyunlar bitmedi. ABD'nin Türkiye üzerindeki oyunları başta ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa hepsinin oyunları devam ediyor. Bugün Kuzey Irak’ta yaptıklarını unutmadık.  Geçmişe bir bakalım, paralel hat çizdiler aşağıya uçak inemez dediler. Adamlar 40 ile 50 yıl sonrayı planlıyorlar belki yarın bir gün Kuzey Irak’ta bağımsız Kürt devleti kurduracaklar. Suriye’de büyük oyunlar oynanıyor hiç şüphe yok ki PYD PKK'nin eş değeridir yani eşitidir Suriye'deki koludur. ABD bunu görmemezlikten geliyor, en ağır silahları veriyor. Orda da bir oyun oynanıyor,  bunun devamında Türkiye de benzer oyunlar oynanacak bu oyunlara maalesef AKP geçmişte bu oyunlara geldi acı bir gerçek bu. Haburdan teröristleri geçirdiler ve hiç bir tanesi tutuklanmadı, yargılanmadı. Kobani’de aynı olaylar oldu. Bunları biz defaatle söyledik ama ne hikmettir bilmiyorum bunlar duyulmadı. MHP olarak bizde devletin bekası milletin birlik ve bütünlük sebebiyle gelen tekliflere örneğin yurt dışına asker gönderilmesi gibi şeylere mecliste evet dedik. Hakkari'de, Şırnak'ta, Batman'da, Diyarbakır'da Türk şehridir buralar buram buram Türk kokan yerlerdir. Biz buralara sahip olacağız ve bir karış toprağımızı hiç kimseye vermeyeceğiz. Biz birlik olursak güçlü oluruz, biz birlik olursak bizi yenecek hiç bir güç yoktur bu duygu ve düşüncelerle bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum rahmet mağrifert vesile etmesini diliyorum yüce Mevladan."

Daha sonra konuşma yapan MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, "Bir ramazan bayramına daha eriştik rabbime şükürler olsun ki bizleri bir araya getirdi bu vesileyle hepinizin ramazan bayramını tebrik ediyorum bu vatan için, devlet için, millet için canlarını veren aziz şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Törene, Kahramanmaraş MHP İl Başkanı Süleyman Öner, Onikişubat MHP İlçe Başkanı Mehmet Şeker, Afşin Ülkü Ocakları Başkanı Kaan Karataş ile partiler katıldı.

Editör: Haber Merkezi