Afşin Mesleki Eğitim Merkezi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Programları kapsamında  kabul edilen, yetişkin eğitiminde hazırlanan ve Türkiye'nin bu alandaki en yüksek bütçeli projesine ortak oldu.

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun koordinatörlüğünde Afşin Mesleki Eğitim Merkezinin de ortak olduğu ;Türkiye'den 8, yurtdışından ise 4 ülkenin (Almanya, Macaristan, İtalya, İspanya) ortaklığında "Yetişkin Eğitiminde Avrupa'ya Yetişmek İçin" projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında yetişkin eğitiminde gayrı resmi öğrenmelerin tanınırlığı, resmi öğrenmelere adaptasyonu, resmi öğrenmelerin çoğaltılması ve kalitenin artırılması için Avrupa düzeyinde ileri uygulamaları tanıyan, iyi uygulamaları kendi uygulamalarına yansıtan yöneticiler, eğiticiler ve usta öğreticiler yetiştirilmesi hedefleniyor.

Afşin Mesleki Eğitim Merkezi projenin yerel ortağı olarak yer aldığı proje, Türkiye'nin farklı bölgelerinden farklı kuruluşlardan oluşan bir konsorsiyum tarafından yürütülüyor.

Proje Koordinatörlüğünü Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülüyor ve Proje Yerel Ortakları arasında, Hayat Boyu İlerleme Derneği, Samsun Alacam Halk Eğitim Merkezi, Adana Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi, İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, Kahramanmaraş Afşin Mesleki Eğitim Merkezi, Hakkari Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi, Burdur Çavdır Halk Eğitim Merkezi yer alıyor.

Proje Kapsamında 14-22 Şubat’ta İspanya ve Valencia Şehrine Gidildi

Projede ilk hareketlilik faaliyeti 14-22 Şubat 2016 tarihleri arasında İspanya/Valencia şehrine yapıldı. Bu hareketliliğe Afşin Mesleki Eğitim Merkezi adına yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Şerife Önder katıldı.

Konuyla alakalı açıklama yapan Afşin Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmeni Şerife Önder,  projenin amaçları doğrultusunda dil , kültür, ve bilgi paylaşımlarının yapıldığını, iş başı eğitimi kapsamında beş kurumun ziyaret edildiğini ve oradaki sistem hakkında yetkili kişilerden bilgi alındığın belirtti.

Yiyecek,İçecek Hizmetleri Öğretmeni Şerife Önder son olarak Barcelona’ya kültürel gezi düzenlendiğini ve faydalı bir faaliyet olduğunu söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi