Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksek Okulu'nda yeni eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı.
 
Afşin Meslek Yüksek okulunun akademik 2014-2015 eğitim öğretim açılış programına Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Garnizon Komutanı J.Yzb.Mehmet Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Balcıoğlu, Afşin Emniyet Müdürü Recep Emol, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Dolaz, üniversitelerin; bilgi üreten, özgür düşünen, demokrasi kültürünü aşılayan kurumlar olduğunu kaydetti.
 
Müdür Dolaz, “Biz bir aileyiz ve bu ailenin bir parçası olarak yeni Eğitim-Öğretim Yılı'nda öğrencilerimizle ve akademisyenlerimizle uyum içinde çalışacağınıza, işinizi layıkıyla yerine getireceğinize inancım tamdır. Yeni bir dönemin başlangıcında bu heyecanı bizimle paylaştığınız için sizlere de teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Öğrencilere seslenen Müdür Dolaz, Afşin Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim almanın ayrıcalığını hayatlarının her anında hissedeceklerini ifade etti. Dolaz, “Afşin MYO'na mensup olmanın ayrıcalığını hem eğitim hayatınızda, hem de mezun olduktan sonraki yaşamınızın her anında hissedeceksiniz. Zor bir süreçten geçerek buraya geldiniz. Şunu biliniz ki Afşin MYO'daki eğitim öğretim yıllarınız çok yoğun geçecektir. Ancak bu sürecin sonucunda almış olduğunuz disiplin sayesinde zeki, çalışkan, başarılı pırıl pırıl gençler olarak her türlü zorluğun üstesinden geleceğinize hiç şüphem yoktur. Bizler hem yönetim hem de akademisyen kadrosu olarak her türlü sorunlarınızda, sıkıntılarınızda yanınızda olacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın.” şeklinde konuştu.
 
Açılış konuşması ardından öğrencilere ilk dersi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Şahin Balcıoğlu verdi.
Editör: Haber Merkezi