ARMADAŞ Afşin-Elbistan İşletme ve Altyapı İşletme Müdürü Cihangir Turan, "Mayıs ayının ilk haftasında Afşin ve Elbistanlı vatandaşlarımız doğalgazı evlerinde kullanmaya başlayacak. "dedi.

ARMADAŞ, Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında doğalgaz ön abonelik işlemlerine başladı.

ARMADAŞ Afşin-Elbistan İşletme ve Altyapı İşletme Müdürü Cihangir Turan, Afşin'de başlayan doğalgaz çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, ön abonelik işlemlerinin başladığını kaydetti.

Turan, “Nihayet Afşin’de doğalgaz çalışmalarıyla ilgili gelişmelerden biri daha yaşanıyor. 19 Mart Pazartesi itibariyle Afşin Hükümet Konağı karşısındaki irtibat merkezimizde ön abonelik alım işlemlerine başlayacağız. Kısa bir süre içerisinde billboardlara afişlerimizi astık. Bu afişlerle ilgili vatandaşlarımıza adres bilgilerimizi de paylaştık. Alt yapısını tamamladığımız Afşinbey Mahallemizde servis kutularını da koyduğumuz bölgenin ön abonelik alma işlemlerini 19 Mart Pazartesi itibariyle başladı. İnşallah tüm Afşin’imize hayırlı uğurlu olur. Biz abonelik çalışmalarımızı excel formatında alacağız. Adres bilgileri ve telefonlarıyla birlikte aldıktan sonra abonelerden vatandaşları telefonla arayıp gerekli işlemleri talep edeceğiz." dedi.

Mayıs 2018'de doğalgaz arzını sağlamayı istediklerini dile getiren Turan, " Afşin’de biz doğalgazı BOTAŞ hattına verme işlemlerini mayıs ayının ilk haftası itibariyle hedeflemekteyiz. Daha öne çekmek için ise hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mayıs ayının ilk haftasında Afşin ve Elbistan doğalgazı evlerinde kullanmaya başlayacak. Büromuz şuan tadilatta olup yaklaşık 15 gün süre içerisinde hizmete girecek. Büro adresimiz Yeşilyurt Mahallesi A. Nazım Kaynak Caddesi Hükümet Konağı karşısındadır. “ifadelerini kullandı.

Afşin ve Elbistan’daki hava kirliğinin doğalgaz ile birlikte son bulacağına değinen ARMADAŞ Afşin-Elbistan İşletme ve Altyapı İşletme Müdürü Turan, “ Doğalgaz, her şeyden önce çevreci bir yakıt. Afşin ve Elbistan ilçemizde çok nadir yerlerde gözüken bir hava kirliliği oranına sahip bir bölge. Doğalgaz kullanımına geçtiğimizde ısınmadan kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçeceğiz. İnşallah Afşin’imizin pırıl pırıl bir havası olacak. Doğalgaz sadece temiz bir yakıt olmasının yanında ekonomik bir yakıt olma özelliğini taşıyor. Doğalgaz tüpten yüzde 80 daha ucuz, kömürden yüzde 25 ucuz bir yakıt. Yaz döneminde vatandaşlarımıza 2 veya 3 ayda bir 15-20 lira gibi fatura gelecek. Kış döneminde de bu vatandaşın kullanımına göre değişecek fakat her ne olursa olsun kömür ve odunla ısınan konutlarımıza göre daha ekonomik olacak.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi