AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, Aşık Mahsuni Şerif Yerleşkesi içerisinde 17 dönüm arazi üzerine 250'si kız, 250'si erkek öğrenci kapasiteli 500 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun gelecek eğitim öğretim dönemine yetiştirileceğini söyledi.

Afşin'de 2018 yılında ihalesi yapılıp çalışmalara başlanan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun kaba inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin en modern yurtlarından bir olacağı beklenilen Afşin Kredi Yurtlar Kurumu Yurdunun 2020-2021 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu İnşaat Emlak Daire Başkanlığınca Afşin'e kazandırılan 500 kişilik KYK yurdu, Aşık Mahzuni Şerif Yerleşkesi içerisinde olacak. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı 4 yıllık Afşin Sağlık Yüksek Okulu (SYO) ve 2 yıllık Afşin Meslek Yüksekokulunu (MYO) tercih eden üniversite öğrencilerine hizmet edecek.

Afşin KYK Yurdu projesi kapsamında 2 adet yurt binası, 1 adet sosyal tesis ve güvenlik binası ile altyapı ve çevre düzenlemesi işleri yapılıyor.

Afşin için önemli bir hizmetin daha hayat bulduğunu söyleyen AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu tarafından ilçemizde 500 kişilik öğrenci yurdunun kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Bilindiği üzere Afşin'imizde üniversite öğrencilerimiz için KYK yurdu yoktu. Öğrencilerimiz barınma ve sosyal tesis anlamında sıkıntı çekiyordu. Afşin Meslek Yüksekokulumuz ve Afşin Sağlık Yüksekokulumuzda da her geçen dönem öğrenci sayısı artıyor. Afşin için elzem olan yurt ihtiyacı da AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal'ın girişimleri sonucu kazandırılıyor. Aşık Mahsuni Şerif Yerleşkesinin içerisine 250'si kız, 250'si erkek olmak üzere toplam 500 kişilik öğrenci yurdu bu yıl içerisinde tamamlanacak ve inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Bu yatırımın Afşin'e kazandırılmasında emekleri geçen tüm siyasetçilerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. Afşin'imize hayırlı, uğurlu olsun." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi