2015-2016 eğitim öğretim yılında Afşin Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 410 öğrenciyle eğitime başladı. 24 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi, İlçede büyük bir ihtiyacı karşılayacak.
2015-2016 eğitim öğretim sezonunda eğitim öğretime başladığını söyleyen Okul Müdürü Nergül Karataş, " İlçemiz çocuklarına faydalı olmak, onlara bir ışık, bir yol göstermek istiyoruz. Tüm öğretmen arkadaşlarımızla birlikte, öğrencilerimizin geleceklerini garanti altına alacak çalışmalarda bulunmak ve katkıda bulunmak için elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Okulumuzun, kız öğrencilerimizin eğitime kazandırılmasına büyük katkı sağlayacak. Şuan için 410 öğrencimiz bulunmakta. Öğretmen kadrosunda eksikliklerimiz var. İnşallah önümüzdeki günlerde öğretmen kadromuzu da tamamlayacağız. Eskiden Fen Lisesi olarak kullanılan binamızda ufak tefek eksiklikler söz konusu fakat bunları da en kısa zamanda gidereceğiz. Genel olarak okulumuzun fiziki durumu güzel" açıklamasında bulundu.

Harabe Bina Öğrencileri Tedirgin Ediyor

Okulun çevre ve konum olarak sakin bir yerde bulunduğuna değinen Afşin Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Karataş, " Okulumuzun hemen yanı başında Endüstri Meslek Lisesinin eski, harabe binası bulunuyor. Bu bizim için tehlike oluşturuyor. Çünkü bu bina tamamen kullanılamaz halde ve buraya madde bağımlıları geliyor. Harabe yapının okulumuzun yanında bulunması öğrencilerimizi ve bizleri tedirgin etmekte. Öğrenci velilerimizden ve öğrencilerimizden de bu bina hakkında şikayet alıyoruz. Yetkililerimizden biran evvel bu binanın kaldırılması için yardım bekliyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi