Afşin Kaymakamlığı, Afşin Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören 200 Suriyeli öğrenciye karne öncesi hediye verdi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan,  Geçici Eğitim Merkezinde karne heyecanı yaşayan Suriyeli öğrencileriyle buluştu. Budan, öğrencilere karne hediyesi olarak mont, pantolon, ayakkabı ve eşofman hediye etti.

Afşin Kaymakamlığı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yardımları dağıttıklarını belirten Kaymakam Budan, “ İlçemizde eğitim gören Suriyeli öğrencilere bir firmadan temin ettiğimiz kışlık giyim malzemelerini dağıtıyoruz” dedi.

Afşin’de 200 Suriyeli örencinin karne alacağını ifade eden Budan, “Özellikle bu kış gününde ülkemizde misafir olarak kabul bulunan, Suriyeli çocuklarımıza ihtiyaçları olduğunu düşündüğümüz mont, pantolon, ayakkabı ve eşofmanları dağıttık. Geçici Eğitim Merkezinde eğitim ve öğretimlerine devam eden 200 Suriyeli öğrencimiz karne heyecanı yaşayacak. Afşin Kaymakamlığı olarak bizden öğrencilerimize küçük bir hediyesi oldu” şeklinde konuştu.

Suriyeli öğrencilere verilen hediyelerle zor kış şartlarını unutturmak istediklerini belirten Budan, “İnşallah bu soğuk kış günlerinde dağıttığımız kışlık giyeceklerle vatanlarından uzakta geçirdikleri bu zor günlerini unutturmayı istedik. Çok şükür bunu gerçekleştirdik. Bu yardımları bizlere ulaştıran hayırsever firmamıza ve buna aracılık eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımız bu kıyafetleri daha güzel günlerde giyer, kendi vatanlarında ve topraklarında mutlu, mesut yaşamalarını Allah nasip eder” açıklamasında bulundu.

Hediyeleri alan Suriyeli öğrenciler, Kaymakam Budan ve yetkililere Arapça teşekkür etti.

Törene, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa, Afşin SYDV Müdürü İbrahim Tuykun ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri katıldı. 

Editör: Haber Merkezi